Reanimacja akwarium. Rośliny.
|
24-02-2012, 14:07
|
|||
|
|||
RE: Reanimacja akwarium. Rośliny.
Ale to jest środek do dezynfekcji narzędzi
|
|||
24-02-2012, 14:25
|
|||
|
|||
Ale ma ten sam składnik aktywny co Easy Carbo czyli aldehyd glutarowy.
|
|||
24-02-2012, 15:23
|
|||
|
|||
RE: Reanimacja akwarium. Rośliny. | |||
24-02-2012, 15:31
|
|||
|
|||
A w jakiej proporcji lejesz? Tak jak EC 1ml/25l wody przy gęsto zarośniętym akwarium??
|
|||
24-02-2012, 15:50
|
|||
|
|||
Przy gęsto zarośniętym akwarium doszedłem z EC do 6ml/100l
a w krewetkarium - też mocno zarośniętym leję 0,5ml/18l dziennie Aldesanu |
|||
24-02-2012, 16:08
|
|||
|
|||
Ja mam małe akwarium roślinne 20l i tam mam co2 z butli. Rośliny bomblują i rosną w ekspresowym tempie. W 54l akwarium również z gęstą roślinnością i mchami leję 2ml/dobę EC. Rośliny nie bomblują ale ładnie rosną. Butle z co2 muszę przerzucić do 200l akwarium z pielęgnicami bo zachwiały mi się warunki Ale Aldesan sobie kupię. Tańsza alternatywa i z tego co piszesz bardzo oszczędna
|
|||
25-02-2012, 18:06
|
|||
|
|||
@czarex
Jednorazowego użytku bo wyplukanie go to mission imposible A zakładać od nowa? Jak najrzadziej. Wszelkie bimbrownie i inne reaktory odpadają z tego względu, że nie zawsze jestem w domu żeby tego dopilnować... A wątek o easy carbo dawno przeczytany Tak na logikę to ta siatka plastikowa wydaje się ok. Chociaż w moim przypadku nie jest to tak istotne, nie lubię zmian więc jak już będą rosnąć to nie grozi im przesadzanie Moje rośliny łodygowe nigdy nie zdążyły zapuścić porządnych korzeni zanim nadawały się do wyrzucenia @alarmowiec podoba mi się pomysł tego torfu z gliną, szczególnie że muszę troche obniżyć ph (w kranie 7,5). Ale jak to się ma do warunków, są stabilne? Bo słyszałam tylko o filtrowaniu przez torf... |
|||
25-02-2012, 19:03
|
|||
|
|||
Siatka własnie przy przesa\dzaniu przeszkadza .
A co do metody była stosowana przez holendrów w wodzie ich kranowej więc o trochę wyższym Kh podobnym do naszej ale pewnie znacznie zdrowszej . Myślę że działanie będzie podobne do substratu |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|