Nowa wizja ...
|
04-02-2015, 10:34
|
|||
|
|||
RE: Nowa wizja ...
Mieli czy ciągnie czy co tam jeszcze robi , neważne póki co tak musi zostać , kubeł nie wchodzi w grę narazie. Pozostaje jednak przy tezie że jak zmniejszyłem światło to momentalnie pojawiały sie przy szybie.
Wracając do pierwszego pytania może ktoś w takim razie zaproponować jakieś stadko któredobrze się będzie czyło w tej pralce czy młynku ? Od dawna i trwale Nr -1 " Robale " |
|||
04-02-2015, 11:23
|
|||
|
|||
bystrzyki amandy, jak będziesz miał duży prąd wody to będą chodziły jak po sznurku
kostka 43L podejście drugie |
|||
04-02-2015, 18:57
|
|||
|
|||
Więc biorę pod uwagę b. Amandy, rasbore maculate, zwinnik czerwonousty czy blechera ( te sa troche większe ) no i espei. Bardziej na amandy sie sklaniam tylko nie wiem jak bedzie sie prezentował na moim rydym podłożu. Moze coś jeszcze polecicie stricte po tem wystrój szkla ?
Od dawna i trwale Nr -1 " Robale " |
|||
05-02-2015, 17:01
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-02-2015 17:03 przez matoole. Powód: Nowe informacje)
|
|||
|
|||
Mam jasne podłoże,miałem 1W/l i Galaxy oraz Simulansom to nie przeszkadzało.
U mnie rybki chowały się tak długo jak akwarium było słabo zarośnięte -Razborki widywałem bardzo rzadko.Teraz nawet jak grzebię łapami to nie uciekają.Myślę ,że u ciebie jest to samo. |
|||
05-02-2015, 17:38
|
|||
|
|||
Być może i masz rację. Zamówiłem bystrzyki amandy jak proponował wujek , to coś innego czego jeszcze nie miałem zobaczymy jak one się będą zachowywać.
|||
15-02-2015, 10:46
|
|||
|
|||
Cierpliwość się skonczyła , podłoże wyleciało i pojawiło takie jak powinno być od początku czyli ciemny aquasubstrate II. Zaliczony zatem mały restart w tym miejscu mam zagryche czy i co lać do wody ? czy w ogole trzeba skoro substrat jest tak naszpikowany.
|||
15-02-2015, 10:58
|
|||
|
|||
Oczywiście że trzeba.
Estimative Index (EI) i sole są jak socjalizm, czyli "Bohaterskie pokonywanie trudności, nieznanych w żadnym innym ustroju" |
|||
15-02-2015, 11:01
|
|||
|
|||
maslo_82 napisał(a):Oczywiście że trzeba.Taki zestaw maslo jak pisales wczesniej ? Od dawna i trwale Nr -1 " Robale " |
|||
15-02-2015, 11:03
|
|||
|
|||
No jak bym teraz napisał inaczej, to jaka by była moja wiarygodność ?
Estimative Index (EI) i sole są jak socjalizm, czyli "Bohaterskie pokonywanie trudności, nieznanych w żadnym innym ustroju" |
|||
15-02-2015, 11:04
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-02-2015 11:06 przez HOLI.)
|
|||
|
|||
Tak w ogole jak ktos chetny to oddam za dobry czteropak 10 litrow podłoza tetra activesubstrate , uzywane 2,5 m-ca :-)
maslo_82 napisał(a):No jak bym teraz napisał inaczej, to jaka by była moja wiarygodność ?Twierdzilbym , że zmiany to wymagaja - nie podwazalbym :-) Od dawna i trwale Nr -1 " Robale " |
|||
17-02-2015, 21:32
|
|||
|
|||
Może ktos podpowiedziec jaki mineralizator wody ro zastosować w akwarium roślinnym ? mam troche produktow mineralizatorów od krewetek ale nie sadze by mialy pasowac. myślałem o hydro mineral nadało by się ?
|||
17-02-2015, 22:44
|
|||
|
|||
Od pewnego czasu używam SEACHEM EQUILIBRIUM mogę powiedzieć że jest bardzo wydajny i chyba bije wszystkie na głowe -cena,wydajność,szybkość rozpuszczania. Używałem też Hydro Mineral od AA złego słowa nie powiem, trochę długo się rozpuszcza.
|
|||
18-02-2015, 20:46
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-02-2015 20:50 przez HOLI. Powód: Nowe informacje)
|
|||
|
|||
Jak pisałem wcześniej zaszły zmiany głównie podłoże zostało zmienione na ciemne. Do tego doszła ludwiga peuiviana i stadko 15 szt bystrzyka amandy ( czekam jeszcze za kolejnymi 15 i będzie komplet ) Aktualnie prezentuje się tak :
|||
18-02-2015, 20:59
|
|||
|
|||
Zmiana jak najbardziej na plus.
"I w akwarium małej rybie Świat nie kończy się na szybie." Roman Gorzelski Aktualne: 43l - Nature - http://wtma.pl/showthread.php?tid=8335 43l - Nature 2 - http://wtma.pl/showthread.php?tid=8865 |
|||
10-03-2015, 19:19
|
|||
|
|||
Jak to w tym hobby bywa ciągle coś się grzebie i ja to zrobiłem
Stało się tak : Wyleciała blyxa staugoryna poszłą na boczek, teraz mi tak bardziej pasuje trawnik zasiany glosią widzę już efekty rozrastania z tyłu wyleciał ludwiga, jej miejsce zajęło poszerzenie rotalali i bacopy czekam aż staugoryna urośnie i glosia , wtedy mój plan zostanie zrealizowany. no i tak to wygląda teraz cały czas sugestie mile widziane krytyka też Od dawna i trwale Nr -1 " Robale " |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|