Neonowo z zieleniną :)
|
21-09-2014, 17:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-10-2014 17:30 przez Przemek83. Powód: Nowe informacje)
|
|||
|
|||
Neonowo z zieleniną :)
Witam, serdecznie,
z racji tego że niedawno przystapiłem do forum chciałbym pokazać swoje szkło. Jest to pierwszy poważny zbiornik jak i podejście do akwarystyki zatem jestem świadomy tego że popełniam pewnie jakieś błedy, ale jak to sie mówi od razu Warszawy nie zbudowano. Szkło przedstawione to klasyczny zbiornik 54 L profil, firmy Aquael. Przeszedł co prawda mała modyfikacje - został usunięty standardowo wbudowany filtr przelewowy. Spełniał co prawda świetnie swoją funkcję ale miał minus taki , że zasłaniał dopływ światła do tylnej partii akwarium. Zastąpił go PAT MINI który daje sobie świetnie rade jak i daje efekt wiekszej przestrzeni. Co do zbiornika : Zalny 03,05,2014 Osmoza plus hydro mineral Nawożenie Fe Easy Carbo Podłoże to żwirek ceramiczny uzupełniony pod spodem podłożem dla roślin ( nazwy niestety nie pamiętam ) Wystrój to kilka korzeni , kokosy pałeczki cynamonowe. Z roślin mamy: microsorium, hudrocyte sp.japan, anubiasy , mchy, subwassertang, żabienice. Mieszkańcy akwarium : 12 szt Neon inessa xxx krewetek red cherry 3 szt Amano 5 Helenek oraz dwie Platki które czekaja na zmianę otoczenia. Oczywiście zbiornik będzie przechodził cały szereg zmian jak to pewnie bywa u każdego Każda krytyka jak i sugestie są mile widziane A to kilka fotek : |
|||
21-09-2014, 17:47
|
|||
|
|||
RE: Neonowo z zieleniną :)
No i ładnie Ci to urosło, glonów brak więc tak trzymać. Daj trochę lepsze zdjęcia, bardziej ostre.
Pozdrawiam |
|||
21-09-2014, 17:50
|
|||
|
|||
Jak dla mnie bardzo fajnie sie prezentuje. Moim zdaniem decyzja co do filtra słuszna ustrojstwo Aquaela zabierało dużo miejsca . Rośliny ładnie sie prezentuja , aż dziwne że nie mają nic wspólnego z CO2 , bo bynajmniej nic o tym nie wspomniałeś Jak na początek zabawy bardzo fajnie , znaczy sie masz do tego papiery
Od dawna i trwale Nr -1 " Robale " |
|||
21-09-2014, 18:13
|
|||
|
|||
Całkiem ładne akwarium.Podoba mi się Pięknie zielono.
|
|||
21-09-2014, 19:34
|
|||
|
|||
Jakie masz światło?
|
|||
21-09-2014, 19:50
|
|||
|
|||
Jesli typowa pokrywa to chyba 15 W by musialo byc. Jesli tak to rosliny naprawde daja rade.
|||
21-09-2014, 23:17
|
|||
|
|||
Cieszę się, że się podoba. Postaram się o lepsze zdjęcia. A co do oświetlenia, to faktycznie 1*15 W firmy Juwel białe światło. Wiem, że trochę mało.
|
|||
22-09-2014, 09:36
|
|||
|
|||
Skoro tak fajnie rosną ci roślinki to oświetlenie jest ok.
|
|||
05-11-2014, 18:11
|
|||
|
|||
Jakas aktualizacja ? :-)
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »