Neonowo z zieleniną :) - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Pokaż swój zbiornik (/forumdisplay.php?fid=28) +--- Wątek: Neonowo z zieleniną :) (/showthread.php?tid=6914) |
Neonowo z zieleniną :) - Przemek83 - 21-09-2014 17:44 Witam, serdecznie, z racji tego że niedawno przystapiłem do forum chciałbym pokazać swoje szkło. Jest to pierwszy poważny zbiornik jak i podejście do akwarystyki zatem jestem świadomy tego że popełniam pewnie jakieś błedy, ale jak to sie mówi od razu Warszawy nie zbudowano. Szkło przedstawione to klasyczny zbiornik 54 L profil, firmy Aquael. Przeszedł co prawda mała modyfikacje - został usunięty standardowo wbudowany filtr przelewowy. Spełniał co prawda świetnie swoją funkcję ale miał minus taki , że zasłaniał dopływ światła do tylnej partii akwarium. Zastąpił go PAT MINI który daje sobie świetnie rade jak i daje efekt wiekszej przestrzeni. Co do zbiornika : Zalny 03,05,2014 Osmoza plus hydro mineral Nawożenie Fe Easy Carbo Podłoże to żwirek ceramiczny uzupełniony pod spodem podłożem dla roślin ( nazwy niestety nie pamiętam ) Wystrój to kilka korzeni , kokosy pałeczki cynamonowe. Z roślin mamy: microsorium, hudrocyte sp.japan, anubiasy , mchy, subwassertang, żabienice. Mieszkańcy akwarium : 12 szt Neon inessa xxx krewetek red cherry 3 szt Amano 5 Helenek oraz dwie Platki które czekaja na zmianę otoczenia. Oczywiście zbiornik będzie przechodził cały szereg zmian jak to pewnie bywa u każdego Każda krytyka jak i sugestie są mile widziane A to kilka fotek : RE: Neonowo z zieleniną :) - Marmota - 21-09-2014 17:47 No i ładnie Ci to urosło, glonów brak więc tak trzymać. Daj trochę lepsze zdjęcia, bardziej ostre. Pozdrawiam RE: Neonowo z zieleniną :) - HOLI - 21-09-2014 17:50 Jak dla mnie bardzo fajnie sie prezentuje. Moim zdaniem decyzja co do filtra słuszna ustrojstwo Aquaela zabierało dużo miejsca . Rośliny ładnie sie prezentuja , aż dziwne że nie mają nic wspólnego z CO2 , bo bynajmniej nic o tym nie wspomniałeś Jak na początek zabawy bardzo fajnie , znaczy sie masz do tego papiery RE: Neonowo z zieleniną :) - milka - 21-09-2014 18:13 Całkiem ładne akwarium.Podoba mi się Pięknie zielono. RE: Neonowo z zieleniną :) - matoole - 21-09-2014 19:34 Jakie masz światło? RE: Neonowo z zieleniną :) - HOLI - 21-09-2014 19:50 Jesli typowa pokrywa to chyba 15 W by musialo byc. Jesli tak to rosliny naprawde daja rade. RE: Neonowo z zieleniną :) - Przemek83 - 21-09-2014 23:17 Cieszę się, że się podoba. Postaram się o lepsze zdjęcia. A co do oświetlenia, to faktycznie 1*15 W firmy Juwel białe światło. Wiem, że trochę mało. RE: Neonowo z zieleniną :) - matoole - 22-09-2014 09:36 Skoro tak fajnie rosną ci roślinki to oświetlenie jest ok. RE: Neonowo z zieleniną :) - HOLI - 05-11-2014 18:11 Jakas aktualizacja ? :-) |