Odpowiedz 
Pierwsze samodzielny start akwarium
09-05-2013, 18:59
Pierwsze samodzielny start akwarium
Cześć.

Zamierzam wystartować z baniakiem 60x29x35 profilowane.
Posiadam już gąbkę filtracyjną z filtrem aquael 400l/h z wkładem z ceramiki, oświetlenie w drodze EcoLight 11W SUNNY 6500K AQUAEL i zastanawiam się nad podłożem mam do wyboru ada amazonie lub Aquatic Nature Pro Soil 8L.
Słyszałem, iż start na substracie dla początkujących nie jest najłatwiejszy, i muszę się liczyć z wieloma niespodziankami. I tu następuje pytanie; czego mogę się spodziewać.
Druga sprawa to, że akwarium ma być roślinne z dodatkiem krewetek i małych rybek. Ma być kolorowo i tu drugie pytanie jakie gatunki krewetek mogę trzymać dodam że nie ma być to jeden gatunek bo ma być barwnie i tęczowo.
Trzecia sprawa to już za tym tematem. mam problem z temperaturą wody w tej chwili w moim zbiorniku 10 L mam temp 29 stopni aż strach pomyśleć co będzie latem i chcę się dowiedzieć, jakie są sposoby zbicia temperatury w dół. Myślałem nad kostkami lodu, ale to jest efekt chwilowy, czy jest jakiś mechaniczna metoda do obniżenia temperatury?
Dodam że akwarium jest w najciemniejszym zadupiu pokoju gdzie słońce nie dociera.

Będę jeszcze potrzebował Roślinność do baniaka ale to dam znać kiedy.Przyjmę bądź kupię za symboliczne pieniądze. I tu nasówa mi się kolejne pytanie; Jakimi krzakami obsadzić akwarium gdzie głównie będą krewetki a oświetlenie na litr to 0.4 w zawszę mogę dołożyć.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Pierwsze samodzielny start akwarium - Mikołaj - 09-05-2013 18:59
RE: Pierwsze samodzielny start akwarium - pk71 - 12-05-2013, 15:54