Odpowiedz 
180 L Towarzyskie i 70L Gupikarium
08-10-2012, 21:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-10-2012 22:00 przez ssebastiann. Powód: Nowe informacje)
RE: 180 L Towarzyskie i 70L Gupikarium
,Czesiek skalar w "gupikarium" był 2 dni i poszedł do sklepu. Ogólnie gupikarium zmieniło sie w akwarium dla żyworódek.Są tam teraz dwie parki gupików, 3 mieczyki ( 2 samice i jeden samiec ) oraz dwie platynki i 4 kiryski. I tak już zostanie ewentualnie 2 molinezje dojdą ale to jeszcze nie wiem.
Endlerki w sumie 4 szt pływają w dużym zbiorniku towarzyskim i tam obsada jaka już zostanie jest taka:

bystrzyk czerwony - 6 szt
neon innesa - 13 szt
tęczanka filigranowa - 6szt
prystelka - 6szt
gupik endlera 4szt
kiryski 6 szt
razbora galaxy 8szt
młode zbrojniki niebieskie 4szt
krewetki 25 szt
helenki 10szt

Miałem już różna gatunki ryb w swoim życiu od malutkich gupików począwszy na drapieżnych piraniach kończywszy jednak po 6 latach przerwy i doczekaniu się potomka i następcy któremu chce zaszczepić to hobby wróciłem do korzeni i jednak stwierdzam że żyworódki to poczciwe rybki, które mi się podobają i które już u mnie zostaną. Mało tego kupiłem tydzien temu kolejne akwarium 180 L w którym pływają 4 złote rybki w towarzystwie kilku małych żyworódek które pójdą niedługo w świat.

Duże akwarium towarzyskie już w pełni dojrzało i w sumie zmieniło się w mój pierwszy roslinniak już po trzech przycinkach

[Obrazek: img6089g.jpg]

[Obrazek: img6100f.jpg]

[Obrazek: img6096ik.jpg]

Zbiornik z żyworódkami też jest ustabilizowany a to po prawej czesiek to korzeń a nie plastikowa ozdoba Tongue

[Obrazek: img6092p.jpg]

A złote rybki mojego małego na razie pływają bez zielska w tymczasowej obsadzie nadwyżek z akwarium z żyworódkami i dwoma zbrojnikami wśród korzenia wykopanego z ogrodu sąsiadki Smile

[Obrazek: img6085p.jpg]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: 180 L Towarzyskie i 70L Gupikarium - ssebastiann - 08-10-2012 21:57