30 l moje pierwsze krewetkarium
|
10-05-2012, 21:28
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-05-2012 01:00 przez Gerardos. Powód: Nowe informacje)
|
|||
|
|||
30 l moje pierwsze krewetkarium
Witam wszystkich, jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość
Mój 9 letni syn bardzo chciała mieć krewetkarium, więc zakupiłem mały baniaczek (nasze) pierwsze krewetkarium, więc będziemy wdzięczni za wszelką krytykę. Zapraszam do lektury i komentowania. A wygląda tak : Zalane : 6-V-2012 ( woda z dużego baniaka na pół z RO ) Wymiary: 40x25x30 cm (dł. x szer. x wys.) Wyposażenie: -Oświetlenie moduł oświetleniowy ecolight 9W ( nie wiem czy nie za mało światła), czekam na dostarczenie belki oświetleniowej SLIM T5 2x8W -Filtracja Filtr kaskadowy Dophin A-3000 ( na wlot założona jasna gąbka , wygląda to strasznie ale nie mam innego pomysłu jedynie kupno w innym kolorze może ktoś coś doradzi ) -Ogrzewanie Grzałka 50w z termostatem Podłoże: Aqua Art Shrimp Sand czarne Parametry: Woda 24*C reszta parametrów nie znana Fauna: jak narazie 4 krewetki Red Sakura i 4 Red Cherry Flora: Mały heniek , duzy heniek Phoenix Moss ,Phoenix moss i jeszcze dwa inne rodzaje nazw nie pamiętam, wątrobowiec , nurzaniec , i moczarka ( nie znam nazwy ) Nawożenie: co2 (2 bąbelki na sek licznik szklany) , potas Parametry: niestety nie znam bo nie posiadam testów ( jeszcze się ich nie dorobiłem ) |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|