Stary nowy telewizor 72l
|
16-01-2015, 22:10
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-01-2015 22:17 przez kuntakinte. Powód: Nowe informacje)
|
|||
|
|||
Stary nowy telewizor 72l
Gdyby ktoś pytał... to żyję
![]() Witam wszystkich po dłuższej przerwie ![]() ![]() ![]() Aktualnie w akwarium: otoski, kirysy, red cherry i crystal red. Dojdą jeszcze razbory b. A z roślinek to: Mikrantemum Okrągłolistne, mały heniek, didiplis d., rotala w.,pogostemon h., mech flame... czyli po staremu. Temp. 24, oświetlenie 12h. Jeśli chodzi o problemy to przy dnie na szybie robią się zielone plamki,chyba zielenice kolonijne a pogostemon ma jakieś białe plamki(niedobory??) ale rośnie. Ogólnie zbiornik nie ma nawet miesiąca ![]() Zdjęcia "dziwnej jakości", aparat albo fotograf coś nie ten teges. POZDRAWIAM wszystkich ze środowych spotkań! ![]() Rafał. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
16-01-2015, 22:15
|
|||
|
|||
RE: Stary nowy telewizor 72l
Witaj miło że znowu jesteś na forum. Muszę jednak przyznać że z wszystkich twoich bardzo dobrych wykonań DIY to jest jednak najgorsze. Jako awaryjne rozwiązanie to i owszem ale jak tylko będziesz mógł to kup nową rurkę
![]() |
|||
16-01-2015, 22:19
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-01-2015 22:23 przez kuntakinte.)
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() ![]() Hej alarm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie należy mylić prawdy z opinią większości. |
|||
16-01-2015, 22:42
|
|||
|
|||
Ładne akwarium :-)
Pytanie Co masz w filtrze narurowym i z czego są te kolanka co łączą "mufy" które łączą filtr z wężem?? Wąż standardowy czy jakaś inna rurka ?? Akwarium 300 l |Pielęgnice: Miodowe i Meeka | Filtracja - HW-302 i JBL e901| Akwarium 50 l | Kotnik: mieczyki zielone odmiany dzikiej i młode Miodowe |
|||
16-01-2015, 22:57
|
|||
|
|||
Dziękuję
![]() W reaktorze mam watę JBL nawiniętą na plastikowy rdzeń oryginalnego filtra. A wszystkie złączki i kolanka są z tworzywa sztucznego firmy IRRIGA, kupione w ogrodniczym do nawadniania roślin. Nie należy mylić prawdy z opinią większości. |
|||
16-01-2015, 22:58
|
|||
|
|||
Kurczę, ależ mnie korci, żeby tam do Ciebie przyjechać i przesunąć Ci ten korzeń w lewo...
![]() Mam akwarium zamiast telewizora. |
|||
16-01-2015, 23:02
|
|||
|
|||
Jak ja lubię takie zbiorniki zrobione ze smakiem i dbałością o szczegóły
![]() ![]() Estimative Index (EI) i sole są jak socjalizm, czyli "Bohaterskie pokonywanie trudności, nieznanych w żadnym innym ustroju" ![]() |
|||
16-01-2015, 23:06
|
|||
|
|||
Umyślnie jest bardziej na prawo. Wcześniej był bliżej lewego, tylnego rogu, ale chciałem zrobić miejsce dla didiplis, która jest najszersza roślina w akw
![]() Nie należy mylić prawdy z opinią większości. |
|||
16-01-2015, 23:21
|
|||
|
|||
Pogostemon generalnie ma taki kolor.
Estimative Index (EI) i sole są jak socjalizm, czyli "Bohaterskie pokonywanie trudności, nieznanych w żadnym innym ustroju" ![]() |
|||
16-01-2015, 23:37
|
|||
|
|||
Wcześniej też go miałem i zieleń była intensywniejsza, bardziej soczysta...
Nie należy mylić prawdy z opinią większości. |
|||
17-01-2015, 00:47
|
|||
|
|||
Faktycznie u Ciebie gorzej wygląda. To jest brak żelaza, być może przejdzie mu, jeśli nie podajesz mikro to zacznij podawać.
Estimative Index (EI) i sole są jak socjalizm, czyli "Bohaterskie pokonywanie trudności, nieznanych w żadnym innym ustroju" ![]() |
|||
17-01-2015, 13:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-2015 22:34 przez kuntakinte.)
|
|||
|
|||
Szkoda że tylko on tak wygląda. Jeśli chodzi o nawozy to dawkuje wszystko, a poza tym ASII bogaty jest ponoć w różnego rodzaju składniki odżywcze... Więc niczego chyba nie powinno brakować. Z mikro podaje CSM+B a reszta jak na foto.
Makro nie chciało mi się rozpuścić w 400ml to rozrobiłem w 800ml i podaje podwójną ilość czyli zamiast 8ml leje 16ml. Pozdrawiam ![]() ![]() Nie należy mylić prawdy z opinią większości. |
|||
18-01-2015, 23:53
|
|||
|
|||
Napisz jak zrobiłeś takie fajne nóżki do lampy Diy.
Ciekaw jestem czy ten korzeń zniknie gdy rośliny podrosną bo teraz jest wyeksponowany i przyciąga wzrok co zresztą fajnie wygląda ![]() |
|||
19-01-2015, 00:24
|
|||
|
|||
Już to opisał w tym wątku.
![]() pozdrawiam Andrzej |
|||
19-01-2015, 22:31
|
|||
|
|||
Nowo nałożona wata do filtra narurowego/reaktora wygląda mniej więcej tak, bo wiele osób się pyta co i jak
![]() I jeszcze mam pytanie do was... mam w akwarium takie robaki, wyglądają na jakieś nicienie, raczej nie wypławki. Na necie pełno zdjęć tych robali ale każdy pisze co innego:/ Martwię się o moje krewecie bo czytałem, że coś podobnego je atakuje, nawet nie wiem czy to nie było o wypławkach... Pomóżcie w identyfikacji i ewentualnej likwidacji tego czegoś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie należy mylić prawdy z opinią większości. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|