![]() |
Stary nowy telewizor 72l - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Pokaż swój zbiornik (/forumdisplay.php?fid=28) +--- Wątek: Stary nowy telewizor 72l (/showthread.php?tid=7580) Strony: 1 2 |
Stary nowy telewizor 72l - kuntakinte - 16-01-2015 22:10 Gdyby ktoś pytał... to żyję ![]() Witam wszystkich po dłuższej przerwie ![]() ![]() ![]() Aktualnie w akwarium: otoski, kirysy, red cherry i crystal red. Dojdą jeszcze razbory b. A z roślinek to: Mikrantemum Okrągłolistne, mały heniek, didiplis d., rotala w.,pogostemon h., mech flame... czyli po staremu. Temp. 24, oświetlenie 12h. Jeśli chodzi o problemy to przy dnie na szybie robią się zielone plamki,chyba zielenice kolonijne a pogostemon ma jakieś białe plamki(niedobory??) ale rośnie. Ogólnie zbiornik nie ma nawet miesiąca ![]() Zdjęcia "dziwnej jakości", aparat albo fotograf coś nie ten teges. POZDRAWIAM wszystkich ze środowych spotkań! ![]() Rafał. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Stary nowy telewizor 72l - alarmowiec - 16-01-2015 22:15 Witaj miło że znowu jesteś na forum. Muszę jednak przyznać że z wszystkich twoich bardzo dobrych wykonań DIY to jest jednak najgorsze. Jako awaryjne rozwiązanie to i owszem ale jak tylko będziesz mógł to kup nową rurkę ![]() RE: Stary nowy telewizor 72l - kuntakinte - 16-01-2015 22:19 ![]() ![]() ![]() ![]() Hej alarm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Stary nowy telewizor 72l - jedi1978 - 16-01-2015 22:42 Ładne akwarium :-) Pytanie Co masz w filtrze narurowym i z czego są te kolanka co łączą "mufy" które łączą filtr z wężem?? Wąż standardowy czy jakaś inna rurka ?? RE: Stary nowy telewizor 72l - kuntakinte - 16-01-2015 22:57 Dziękuję ![]() W reaktorze mam watę JBL nawiniętą na plastikowy rdzeń oryginalnego filtra. A wszystkie złączki i kolanka są z tworzywa sztucznego firmy IRRIGA, kupione w ogrodniczym do nawadniania roślin. RE: Stary nowy telewizor 72l - kapuczino - 16-01-2015 22:58 Kurczę, ależ mnie korci, żeby tam do Ciebie przyjechać i przesunąć Ci ten korzeń w lewo... ![]() RE: Stary nowy telewizor 72l - maslo_82 - 16-01-2015 23:02 Jak ja lubię takie zbiorniki zrobione ze smakiem i dbałością o szczegóły ![]() ![]() RE: Stary nowy telewizor 72l - kuntakinte - 16-01-2015 23:06 Umyślnie jest bardziej na prawo. Wcześniej był bliżej lewego, tylnego rogu, ale chciałem zrobić miejsce dla didiplis, która jest najszersza roślina w akw ![]() RE: Stary nowy telewizor 72l - maslo_82 - 16-01-2015 23:21 Pogostemon generalnie ma taki kolor. RE: Stary nowy telewizor 72l - kuntakinte - 16-01-2015 23:37 Wcześniej też go miałem i zieleń była intensywniejsza, bardziej soczysta... RE: Stary nowy telewizor 72l - maslo_82 - 17-01-2015 00:47 Faktycznie u Ciebie gorzej wygląda. To jest brak żelaza, być może przejdzie mu, jeśli nie podajesz mikro to zacznij podawać. RE: Stary nowy telewizor 72l - kuntakinte - 17-01-2015 13:38 Szkoda że tylko on tak wygląda. Jeśli chodzi o nawozy to dawkuje wszystko, a poza tym ASII bogaty jest ponoć w różnego rodzaju składniki odżywcze... Więc niczego chyba nie powinno brakować. Z mikro podaje CSM+B a reszta jak na foto. Makro nie chciało mi się rozpuścić w 400ml to rozrobiłem w 800ml i podaje podwójną ilość czyli zamiast 8ml leje 16ml. Pozdrawiam ![]() ![]() RE: Stary nowy telewizor 72l - edison - 18-01-2015 23:53 Napisz jak zrobiłeś takie fajne nóżki do lampy Diy. Ciekaw jestem czy ten korzeń zniknie gdy rośliny podrosną bo teraz jest wyeksponowany i przyciąga wzrok co zresztą fajnie wygląda ![]() RE: Stary nowy telewizor 72l - DUANDR - 19-01-2015 00:24 Już to opisał w tym wątku. ![]() RE: Stary nowy telewizor 72l - kuntakinte - 19-01-2015 22:31 Nowo nałożona wata do filtra narurowego/reaktora wygląda mniej więcej tak, bo wiele osób się pyta co i jak ![]() I jeszcze mam pytanie do was... mam w akwarium takie robaki, wyglądają na jakieś nicienie, raczej nie wypławki. Na necie pełno zdjęć tych robali ale każdy pisze co innego:/ Martwię się o moje krewecie bo czytałem, że coś podobnego je atakuje, nawet nie wiem czy to nie było o wypławkach... Pomóżcie w identyfikacji i ewentualnej likwidacji tego czegoś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |