Otoski (rozmnażanie)
|
23-07-2013, 19:11
|
|||
|
|||
![]()
Na początku chciał bym wszystkich powitać ponieważ jestem na forum nowy
![]() Akwarystyką zajmuję się od kiedy sięgam pamięcią, jednak z dość długą kilkuletnią przerwą. Wszystko przez ten czas się pozmieniało i musiałem wszystkiego uczyć się od nowa ![]() Otoski kupiłem głównie dlatego, żeby czyściły akwarium z glonów. Żeby je dostać musiałem odwiedzić 4 sklepy zoologiczne. Pływały u mnie dość długo w akwarium 45l ale nie miałem w nim grzałki więc o rozmnażaniu nie było mowy. Po zalaniu akwarium profilowanego 112l (1.07,2013r.) postanowiłem je wpuścić do niego już po tygodniu ponieważ część wody i podłoża były ze starego akwarium. Po następnym tygodniu byłem mile zaskoczony gdy po obudzeniu się złapałem moje otoski na tarciu się ![]() Przebieg tarła wyglądał tak, że dwa samce goniły za samicą gdy ta próbowała znaleźć miejsce na złożenie ikry. Miała ona wyraźnie zaokrąglony brzuch i wystawała z niego taka jak by trąbka. Mam zresztą nakręcony filmik z tego niecnego procederu ![]() ![]() I teraz coś dziwnego. W Zoogrande widziałem pomarańczowego otoska i bardzo mi się on spodobał niestety nie miałem wtedy funduszy a później nie było już otoska lecz mam dziwne wrażenie że jeden z moich maluchów na pomarańczową barwę ale zobaczymy jeszcze co z tego wyjdzie ![]() |
|||
23-07-2013, 20:18
|
|||
|
|||
RE: Otoski (rozmnażanie)
Jest mi niezmiernie miło powitać Cię na forum. Cieszę się, że dałeś się namówić i włączyłeś się w nasze forum.
Pewnie poniektórzy zainteresowani pociągną Cię za język. Barbosa napisał(a):Mam zresztą nakręcony filmik z tego niecnego procederuMasz go na jakimś serwerze? Może można by wkleić odnośnik. pozdrawiam Andrzej |
|||
25-07-2013, 15:02
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-07-2013 15:48 przez Stiep. Powód: Nowe informacje)
|
|||
|
|||
RE: Otoski (rozmnażanie)
Dzięki. Filmik wstawiłem na youtube oto link:
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|