Poznański sklep Słoń na góreckiej
|
04-04-2011, 18:43
|
|||
|
|||
Poznański sklep Słoń na góreckiej
Witam
mam pytanie do forumowiczów z poznania kupiłem w sobote parke pielęgniczek apistogramma panduro dośc sporo te rybki kosztowały dzisiaj sie okazało że te dwie rybki to samiec panduro a drugi to albo samica albo samiec pielęgniczki agasiza sprzedawca mnie wyrolował a ja mam teraz kłopot a moje pytanie brzmi czy komuś sie już takie coś przytrafiło w tym sklepie i czy jest tam szansa na wymiane ??? |
|||
04-04-2011, 18:47
|
|||
|
|||
RE: Poznański sklep Słoń na góreckiej
Myślę że cię nie wyrolował tylko się pomylił . Musisz się udać do sklepu i rozmawiać .
|
|||
04-04-2011, 18:49
|
|||
|
|||
najgorsze jest to że ja do poznania mam 50 km
|
|||
05-04-2011, 13:28
|
|||
|
|||
jak z Gniezna lub okolic to możesz reklamowac w Gnieźnie bo tam też właściciel Słonia ma sklep
|
|||
06-04-2011, 01:23
|
|||
|
|||
u słonia się nie kupuje ma drogie ryby a personel który tam obsługuje jest z bezrobocia tylko właściciel ma wiedzę ale on rzadko tam bywa pozd
|
|||
06-04-2011, 01:47
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-04-2011 01:48 przez alarmowiec.)
|
|||
|
|||
Panie kolego jeśli wyrażasz już jakieś opinie to dobrze by było jakbyś choć trochę poznał tą załogę bo tym postem bardzo ich obrażasz i uważam że niesłusznie .
|
|||
08-04-2011, 18:15
|
|||
|
|||
Nigdy w słoniu mi się nic takiego nie przytrafiło zawsze to co kupiłem było w 100% zdrowe , a personel bardzo miły i posiadający nie dużą ale wystarczającą wiedzę co się rzadko zdarza w sklepach w centrach handlowych .
|
|||
10-04-2011, 03:01
|
|||
|
|||
pewnie teraz się zmieniło i jest lepiej ja pewnie trafiłem na sprzedawce który się dopiero uczył,a co do sklepu to jest ok tylko jak dla mnie trochę drogo jeśli kogoś obraziłem przepraszam
|
|||
20-06-2011, 02:36
|
|||
|
|||
lubię tam kupować, najbardziej umiarkowane ceny ze wszystkich galeriowych sklepów, rosliny co tydzień świeże w bardzo dobrej kondycji. Zbiorniki bardzo czyste, ale wypadało by, żeby personel znał podstawowe gatunki roślin.
|
|||
14-09-2011, 03:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-09-2011 03:23 przez Cysterna.)
|
|||
|
|||
Mi bardzo ten slep odpowiada, a po zmianie właścieciela i nazwy na LUPUS na szczęście obsługa się nie zmieniła co mnie cieszy bo jest lepiej poinformowana niż większość sprzedawców w sklepach zoologicznych.. Generalnie w swojej ofercie sklep posiada nawozy, których próżno szukać w innych sklepach, chodzi mi szczególnie o gamę produktów holenderskiej firmy EASYLIFE. Całkiem sterylnie prezentują się również zbiorniki z rybami, w których można znaleść ciekawsze okazy, nigdy po zakupieniu ryb w tym sklepie nie miałem z nimi problemu. Dodatkowo cieszy mnie możliwość zakupu wody RO, w przypadku baniaka 112 L koszt tej wody jest niski, przynajmniej dla mnie. Troszeczke pogorszyły się za to akwaria z roślinami, mimo, że rośliny nadal prezentują się przyzwoicie po kilku lub wiecej dniach spędzonych w tychże akwariach, to jednak nie jest to to co było jeszcze z pare miesięcy temu, kiedy akwaria miały normalne podłoże i były nawożone CO2 z butli.
|
|||
14-09-2011, 09:25
|
|||
|
|||
akwaria dalej są nawożone CO2, co do podłoża to jestem tego samego zdania, ale koledzy ze sklepu wydają się mieć własne zdanie na ten temat.
|
|||
14-09-2011, 09:56
|
|||
|
|||
hmmm bez CO2 i nawożenia NPK to wszyscy już widzą jak wygladają rośliny w każdym innym sklepie, dramat i rozpacz.
|
|||
14-09-2011, 10:02
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-03-2012 17:42 przez DUANDR.)
|
|||
|
|||
Niestety faktem jest że w poznaniu, rośliny w dobrej kondycji, można kupić tylko w dwóch miejscach, w panoramie albo na os. Przyjaźni w obu sklepach podawane jest CO2, choć nie determinuje to dobrej kondycji roslin, ale jest to znak, że własciciele wiedzą mniej więcej o co chodzi.
|
|||
14-09-2011, 10:12
|
|||
|
|||
To rozwiązanie z koszyczkami bez podłoża jest stosowane powszechnie w sklepach za nasza zachodnia granicą i nie jest żadnym odkryciem . Usunął podłoże już poprzedni właściciel ponieważ w dnie robił się straszny fuzel i kiedy trzeba było roślinę wykopać do sprzedaży to unosił się w zbiorniku syf i woda robiła się do ........
W takim zbiorniku łatwiej utrzymać czystość . A co do CO2 to uważam że nie ma w tym nic złego a raczej pozytywnie bo te rośliny w tych zbiornikach rosną i odrosty są całkiem ładne a nawet ładniejsze bo submersyjne i widać jaka ta roślina będzie . A winnych sklepach ( nie wszystkich ) kupujesz wygłodzoną rachityczną łodygę która dopiero w domu ma nabrać kształtu . Dziwne że jeśli ktoś sprzedaje rośliny w jakości i na poziomie dorównującym naszym zachodnim sąsiadom spotyka się z krytyką że mógłby to robić gorzej bo byłoby tak lepiej . Co do wyboru ryb to muszę przyznać że nie jest źle ale mogłoby być lepiej przy takich możliwościach . Przykładem jest sklep "Skalar" który przy swojej skromnej wystawie ma sporo ciekawych i rzadko dostępnych rybek |
|||
14-09-2011, 10:48
|
|||
|
|||
zjeżdża bo nie nawozi. To tak jak by kogoś zamknąć w hermetycznej komorze bez dopływu powietrza z zewnątrz i myśleć że ten ktoś przeżyje. Ja mogę we wszystkich zbiornikach zamknąć gaz i tak długo jak będę lał nawozy i świecił światło, tak długo nic roślinom nie będzie.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: