Odpowiedz 
Witam, mój pierwszy post...:)
06-12-2015, 10:57
RE: Witam, mój pierwszy post...:)
Witaj. Możesz spróbować na suchej skale ja tak startowałem ale wtedy wszystkie możliwe plagi przejdziesz z tym, że unikniesz nieproszonych gości. Ja cały czas używam produktów Aquaforesta i nie narzekam. Aktualnie moje szkło jest dla mnie za małe i stawiam trochę większe i oczywiście z sumpem bo jest wygoda użytkowania. Jeśli chodzi o błazenki to nie ryzykuj z trzema bo będzie jazda na spokojnie weź dwa i będzie spoko. Jeśli chodzi o życie to tak jak Edison pytał lokalnie nie mamy za dużego wyboru także Aquamedic ale radzę uważać bo jest różnie, od czasu jak kupno 2 błazenków skończyło się pasożytem w akwarium staram się przeprowadzać kwarantannę no chyba że kupuje z pewnego żródła.
Na początek do filtra to albo siporax albo matrix no i bakterie startowe jakiej firmy to musisz sobie wybrać sam.
Fakt FZN 3 to największa kaskada ale dla akwarystyki morskiej uważam że do max 30 litrów akwarium zwłaszcza że jeszcze chcesz wsadzić odpieniacz.
Powodzenia w starcie. Jeśli masz jakieś jeszcze pytania to pisz lub przyjdź na spotkanie które co tydzień w środy odbywa się w Malcie, zarówno ja jak i Edison jesteśmy stałymi bywalcami, Bohen też się pojawia także zapraszamy.

było 112 litrów morszczyzna
jest 300 litrów w obiegu
Akwarium ukwiałowe z błazenkami 100 litrów
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Witam, mój pierwszy post...:) - air - 05-12-2015, 03:49
RE: Witam, mój pierwszy post...:) - maciejk1976 - 06-12-2015 10:57

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości