Odpowiedz 
Woda domowa filtrowana przez filtr zasypany solą.
07-01-2015, 20:30
RE: Woda domowa filtrowana przez filtr zasypany solą.
Rozumiem, że membrana filtra RO jest podatna na temperaturę i jakość wody osmotycznej jest od niej ściśle zależna, rozumiem, że na żywotność membrany ma jakość wody poddawana filtracji, jednak nie trafia do mnie argument nie bo nie, proszę więc o szerszą informację, dlaczego membranie nie jest to obojętne, chętnie przyswoję trochę wiedzy. Ciekaw jestem również, czy jakość wody RO będzie różna dla tych dwóch punktów poboru, tzn. przed wymieniaczem jonowym, prosto z wodociągu, oraz za wymieniaczem, wody "zmiękczonej"?
Oczywiste jest to, że woda RO jest na chwilę bieżącą czymś najlepszym, co mogło spotkać zarówno ryby w akwariach, jak i ich opiekunów, a jeżeli chodzi o stosowanie wody po wymianie jonowej, to oczywiście używałem takiej, nigdy nie miałem problemu z rozmnażaniem, czy też odchowaniem narybku, nie mówiąc o rybach dorosłych. Owszem zdarzały się strzały w stopę, ale z innej przyczyny, używając wody RO również można szkodzić ... niestety czasem ze skutkiem śmiertelnym.

◄'))))►◄ ►◄(((('►
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Woda domowa filtrowana przez filtr zasypany solą. - Sezar - 07-01-2015 20:30