Rozszczelnione akwarium
|
24-11-2014, 14:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-11-2014 14:58 przez matoole.)
|
|||
|
|||
RE: Rozszczelnione akwarium
Panowie ,brak wam wyobraźni
Żeby było łatwiej to zrozumieć to ,jak Adam Słodowy,przygotowałem "makietkę" Akwaria są klejone jak to z lewej ,a nie jak to z prawej - więc gdzie powierzchnia styku będzie większa?Na pewno nie w akwarium czterostronnie frezowanym! OK. Teraz garść informacji o moim szkle i perturbacjach z nim zwiazanych. Akwarium ze szkła Optiwhite ,czterostronnie frezowane,60x30x35h,6mm Szkło było klejone w firmie Jowi,odebrane na przełomie luty/marzec. Po odbiorze stało puste przez tydzień,później próbnie zalałem na 2dni -wszystko było ok. ...do sobotniej nocy lub niedzielnego poranka(ok 1 nad ranem ) Rozkleiła się większość przedniej dolnej spoiny. Zadzwoniłem do firmy ,a tam potraktowano mnie tak jak powinno się traktować klientów.Nie było stękania o kwitki ,prób wymigania .kręcenia itd.Pan przez telefon poprosił o jak najszybszy przyjazd z akwarium.Na miejscu akwarium oglądali właściciel z synem, dopytywali się o sposób "traktowania" szkła -ustawienie,przenoszenie,odczekanie przed zalaniem i takie tam. Panowie zaproponowali wklejenie listew usztywniających ale zdecydowanie odmówiłem Po naradach stanęło na tym ,że dolna szyba zostanie wymieniona na grubszą -8mm. Przez cały czas rozmowy ani razu nie odniosłem wrażenia ,że komuś zawracam głowę.Przeciwnie,miałem odczucie ,że właścicielom zależy na moim zadowoleniu.Syn zaproponował mi wypożyczenie akwarium do czasu uruchomienia mojego.Najprawdopodobniej jutro odbiór,tydzień wysychania i restart. Ogólnie uważam ,że takie rzeczy jak rozszczelnienie nie powinny mieć miejsca.Gdyby nikogo nie było w domu koszt ogólny byłby całkiem spory.Jednak mam tez świadomość ,że "od wielkiego dzwonu" takie coś może się przytrafić każdemu (panowie byli bardzo zaskoczeni rozszczelnieniem akwarium,mówili że to ich pierwszy raz ) Jednak jeżeli coś musi się przydarzyć to najważniejsze jest jak do naprawy błędu podejdzie wykonawca. Myślę ,że przydałby się dział z opiniami o wykonawcach akwariów -w końcu jest to najważniejszy element w naszym hobby. Jeżeli ktoś miał styczność z nieszczelnymi szkłami tej firmy to proszę śmiało... |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości