Co to za cholerstwo ?
|
14-04-2013, 10:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-04-2013 10:35 przez S'Sayan.)
|
|||
|
|||
RE: Co to za cholerstwo ?
Cytat:ale on ma dobre proporcje - wszystko ma na zero. Próba ustawienia takich proporcji na granulacie może sie skończyć bardzo źle, dlatego że utrzymanie PO4 na poziomie 1ppm jest praktycznie nie możliwe na aktywnym podłożu, na starcie. Rezultat jest taki, że nie mamy fosforu i mamy dużo azotu. Inna sprawa, że przy zerowych stężeniach można utrzymać szyby w takiej czystości, ze wystarczy czyszczenie raz na tydzień.Polecam się zapoznać z tym: http://pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_minimum_Liebiga Mam podłoże ADA Amazonia New i Pro Soila - parametry są do utrzymania bez większych problemów problemów. Potrzebna tylko cierpliwość. Cytat:Trochę walk z glonami już przeszedłem, walczyłem już chyba z każdym mozliwym glonem, wnioski są takie, że bez znaczenia jest to jak idealne nawożenie mamy, glony i tak będą. Jeśli komuś zginęły "przy idealnym nawożeniu" to raczej z innych powodów. Glony wyrosną wszędzie tam gdzie są ich zarodniki i mają substancje odżywcze, im więcej tym lepiej będą rosły. Glon nie rozróżnia, czy wokół niego rośliny rosną czy nie. Z kolei zarodniki są praktycznie wszędzie.Akwarium 54l, same krewetki RC i kilka otosków - brak glonów bez porządnej "ekipy sprzątającej". Może Twoja wersja jest ok ale nie mów, że nie da się inaczej, bo się da i właśnie to doświadczam Cytat:coś wam powiem... tak sobie myślę że czasami jak ktoś się pyta o poradę tego typu jak ta to oczekuje odpowiedzi typu co to zje, czyli coś prostego, doraźnego... nie każdy jest małym chemikiem i wie ile czego dodać ... akwa z czasem się stabilizuje i część glonów znika... Taka prośba, nie zarzucajcie z automatu wszystkich mądrościami o pierwiastkach, bo jak ktoś się na tym zna to tej porady nie potrzebuje, a jeśli ktoś się nie zna to i tak nic nie zrozumie.Już mnie tu nie ma |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|