Taka ciekawostka :D
|
16-04-2018, 22:04
|
|||
|
|||
Taka ciekawostka :D | |||
17-04-2018, 13:06
|
|||
|
|||
RE: Taka ciekawostka :D
Widziałem to już wcześniej. Wygląda na to, że w tym ciepłym kanale całkiem dobrze sobie radzą. Oby tylko nie przystosowały się do zimniejszej wody i nie zaczęły się rozprzestrzeniać. Jak ktoś ma ochotę poczytać oryginalną pracę o tym odkryciu to udostępniam linka:
https://drive.google.com/open?id=17wL0Mx...XIFOy7cNKf |
|||
19-04-2018, 08:11
|
|||
|
|||
Hej,
u Jacka na ogrodzie z tego co pamiętam żyły przy 5 st. C - przy obecnych zmianach istnieje szansa, że niedługo będą nie tylko w ciepłych kanałach Pozdrawiam Bartosz YT: exoticHobby FB: exoticHobby @arrowsworld Akwarystyka |
|||
19-04-2018, 13:39
|
|||
|
|||
Obecność tej krewetki w polskich wodach lądowych świadczy o tym, że krewetkomaniacy trzęsący się nad parametrami wody w akwariach są nadgorliwi
|
|||
24-05-2018, 00:19
|
|||
|
|||
Na Warszawskich Dniach Akwarystyki, Rafał Maciaszek przyznał ze krewetki Neocardina nie tylko żyją w kanałach w dolnej Odrze, ale i między innymi w okolicach Warszawy gdzie teraz prowadzi badania. Az ciekawi mnie czy przy poznańskiej elektrociepłowni nie zadomowiły się krewetki
|
|||
24-05-2018, 11:13
|
|||
|
|||
Poznańska elektrociepłownia nie zrzuca ciepłej wody do rzeki, nie ma szans na krewetki w tym rejonie.
pozdrawiam Andrzej |
|||
24-05-2018, 20:45
|
|||
|
|||
Kiedyś mój kolega z pracy jak zobaczył moje krewetki, to powiedział, że widział takie stwory w Warcie na jakiejś szmacie jak był na rybach. Wtedy mu nie uwierzyłem, ale teraz mógłbym się nad tym zastanowić...
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości