"Morskie Opowieści"
|
10-11-2010, 13:57
|
|||
|
|||
"Morskie Opowieści"
Witam.
Chyba każdego akwarystę słodkowodnego atakują czasem nieodparte myśli o założeniu akwarium morskiego. Dzięki splotowi dziwnych i tajemniczych zdarzeń, których głównym prowodyrem był Alarmowiec, nieodparte myśli stały się nieuchronną rzeczywistością. I mamy kroplę oceanu... w domu. Obsada: - Amphiprion ocellaris (para) - Pterapogon kauderni (5 sztuk) - Paracanthurus hepatus - Zebrasoma scopas - Zebrasoma flavescens - Labroides dimidiatus - Pterosynchiropus splendidus - Calcinus elegans - Archaster angulatus (2 sztuki) - Bispira tricyclia - Xenia umbellata (sporo, i nadzieja że będzie jeszcze więcejâŚ.) - Clavularia sp. 02 - Pachyclavularia violacea - Discosoma sp. 12 (baaaaaaaardzo duuużo!) - Discosoma sp. 16 - Ricordea yuma - Sinularia brassica - Sinularia sp. 09 - Heteractis crispa - Phymanthus buitendijki - Protopalythoa sp. 02 lub Protopalythoa sp. 04 (zdania są podzieloneâŚ) - Caulerpa lentillifera - Caulerpa sertularioides - Halimeda copiosa - Sarcophyton ehrenbergi (według aquanurtu), Sarcophyton elegans (zdanie właścicieli⌠) - Anthogorgia sp. 01 - Amblyeleotris guttata - Periclimenes brevicarpalis - Alveopora tizardi - Plerogyra sinuosa - Echinothrix calamaris - Cryptocentrus cinctus - Salarias fasciatus - Acanthurus leucosternon - Cladiella sp. 02 - Pseudopterogorgia acerosa - Zoanthus sociatus - Discosoma sp. 26 - Discosoma sp. 08 Historia: - Zebrasoma veliferum - Zebrasoma scopas - Pomacanthus navarchus - Dascyllus albisella - Salarias ramosus - Amphiprion frenatus - Pterapogon kauderni (4 szt.) - Calcinus elegans - Paracanthurus hepatus - Linckia laevigata - Fromia milleporella - Zoanthus sp.09 - Ophiarachna incrassata - Heteractis aurora lub Heteractis crispa (zdania są podzieloneâŚ) Nieproszeni goście: - Asterina sp. 02 - Aiptasia diaphana - Eunice gigantea - Eunice sp. 01 (szt. całkiem sporo) Sprzęt: - Lampy HQI 2x150W - Świetlówka aktyniczna 1x80W - Odpieniacz Aquamedic Turboflotor Multi SL (delikatnie przerobiony) - Pompa zwrotna Aquamedic Ocean Runner OR3500 - 2x pompa strumieniowa Aquamedic - Pompa dozująca z czujnikiem poziomu wody Aquamedic SP - Zbiornik z RO 25L - 2x pompa strumieniowa Eheim (nie używana) CDN⌠[ Dodano: 2010-11-10, 13:09 ] Aaaaaaaa, i pytanie... gdzie jest krewetka :?: Dla zwycięzcy konkursu czeka nagroda w postaci pivka, nagroda wręczona zostanie na najbliższym spotkaniu akwarystycznym. W związku z tym że dostaję szału kiedy wstawianie fotek mi nie idzie... (nawet przy waszej instrukcji... a jest naprawdę czytelna...), przekazuję forumowiczom link na serwer zewnętrzny, aby można było choć tam coś zobaczyć.... I nie znaczy to wcale że szał mi minął..., a jest to szał bezsilności........ :cry: http://img842.imageshack.us/i/dscn1402f.jpg/ życzę przyjemnego oglądania..., całość będzie systematycznie uzupełniana. Pozdrawiam d. |
|||
10-11-2010, 20:03
|
|||
|
|||
Wyślij mi zdjęcia na maila: wicherster@gmail.com to wrzucę.
http://www.flickr.com/photos/48151985@N03/ |
|||
12-11-2010, 15:41
|
|||
|
|||
Chętnie zobaczyłbym te fotki...
|
|||
05-12-2010, 17:23
|
|||
|
|||
Wstawiałem wszystkie zdjęcia C. |
|||
07-12-2010, 00:54
|
|||
|
|||
Ja cię jak to się super prezentuje. Może kiedyś sobie sprezentuję morskie
Pozdrawiam Michał . |
|||
08-12-2010, 23:57
|
|||
|
|||
Re: "Morskie Opowieści"
dariuszwolny napisał(a):Witam. |
|||
09-12-2010, 12:46
|
|||
|
|||
Bardzo ładne foty, a masz może plan ogólny tego zbiornika co by pokazać w całości jak teraz wygląda?
pozdrawiam Maciej |
|||
23-12-2010, 13:53
|
|||
|
|||
O udało mi się Ciebie znaleźć.
Akwarium przepiękne, te wszystkie rybki i inne żyjątka- jak Egipt w miniaturze. |
|||
24-12-2010, 16:55
|
|||
|
|||
No ja widzę takie cuda, to myślę, że wszystko co do tej pory zrobiłem i mam zamiar zrobić w akwarystyce, to jest tylko pył. Małe ziarenko piasku na pustyni :/
Piękne. Po prostu bajka. |
|||
04-01-2011, 08:26
|
|||
|
|||
O stary pojechałeś, nadal nie mogę szczęki domknąć!!!
"I w akwarium małej rybie Świat nie kończy się na szybie." Roman Gorzelski Aktualne: 43l - Nature - http://wtma.pl/showthread.php?tid=8335 43l - Nature 2 - http://wtma.pl/showthread.php?tid=8865 |
|||
04-01-2011, 17:31
|
|||
|
|||
łoooooooo..... :o
żółta rybka mie powaliła ________________________________________________________ rozpowszechniona na całą WLKP hodowla Pisti (pistia stratiotes) (chwilowy brak) 112 l. zupa rybna : Pielęgniczka Ramireza – Microgeophagus ramirezi, Kirysek albinos - Corydoras albinos, Anentome HelenaA 60 l. krewetkarium : RC + badziewiaczki, Ampularia Blue, Brotia Pagodula, Tylomelania Devil |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|