"Morskie Opowieści" - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Pokaż swój zbiornik (/forumdisplay.php?fid=28) +--- Wątek: "Morskie Opowieści" (/showthread.php?tid=172) |
"Morskie Opowieści" - dariuszwolny - 10-11-2010 13:57 Witam. Chyba każdego akwarystę słodkowodnego atakują czasem nieodparte myśli o założeniu akwarium morskiego. Dzięki splotowi dziwnych i tajemniczych zdarzeń, których głównym prowodyrem był Alarmowiec, nieodparte myśli stały się nieuchronną rzeczywistością. I mamy kroplę oceanu... w domu. Obsada: - Amphiprion ocellaris (para) - Pterapogon kauderni (5 sztuk) - Paracanthurus hepatus - Zebrasoma scopas - Zebrasoma flavescens - Labroides dimidiatus - Pterosynchiropus splendidus - Calcinus elegans - Archaster angulatus (2 sztuki) - Bispira tricyclia - Xenia umbellata (sporo, i nadzieja że będzie jeszcze więcejâŚ.) - Clavularia sp. 02 - Pachyclavularia violacea - Discosoma sp. 12 (baaaaaaaardzo duuużo!) - Discosoma sp. 16 - Ricordea yuma - Sinularia brassica - Sinularia sp. 09 - Heteractis crispa - Phymanthus buitendijki - Protopalythoa sp. 02 lub Protopalythoa sp. 04 (zdania są podzieloneâŚ) - Caulerpa lentillifera - Caulerpa sertularioides - Halimeda copiosa - Sarcophyton ehrenbergi (według aquanurtu), Sarcophyton elegans (zdanie właścicieli⌠) - Anthogorgia sp. 01 - Amblyeleotris guttata - Periclimenes brevicarpalis - Alveopora tizardi - Plerogyra sinuosa - Echinothrix calamaris - Cryptocentrus cinctus - Salarias fasciatus - Acanthurus leucosternon - Cladiella sp. 02 - Pseudopterogorgia acerosa - Zoanthus sociatus - Discosoma sp. 26 - Discosoma sp. 08 Historia: - Zebrasoma veliferum - Zebrasoma scopas - Pomacanthus navarchus - Dascyllus albisella - Salarias ramosus - Amphiprion frenatus - Pterapogon kauderni (4 szt.) - Calcinus elegans - Paracanthurus hepatus - Linckia laevigata - Fromia milleporella - Zoanthus sp.09 - Ophiarachna incrassata - Heteractis aurora lub Heteractis crispa (zdania są podzieloneâŚ) Nieproszeni goście: - Asterina sp. 02 - Aiptasia diaphana - Eunice gigantea - Eunice sp. 01 (szt. całkiem sporo) Sprzęt: - Lampy HQI 2x150W - Świetlówka aktyniczna 1x80W - Odpieniacz Aquamedic Turboflotor Multi SL (delikatnie przerobiony) - Pompa zwrotna Aquamedic Ocean Runner OR3500 - 2x pompa strumieniowa Aquamedic - Pompa dozująca z czujnikiem poziomu wody Aquamedic SP - Zbiornik z RO 25L - 2x pompa strumieniowa Eheim (nie używana) CDN⌠[ Dodano: 2010-11-10, 13:09 ] Aaaaaaaa, i pytanie... gdzie jest krewetka :?: Dla zwycięzcy konkursu czeka nagroda w postaci pivka, nagroda wręczona zostanie na najbliższym spotkaniu akwarystycznym. W związku z tym że dostaję szału kiedy wstawianie fotek mi nie idzie... (nawet przy waszej instrukcji... a jest naprawdę czytelna...), przekazuję forumowiczom link na serwer zewnętrzny, aby można było choć tam coś zobaczyć.... I nie znaczy to wcale że szał mi minął..., a jest to szał bezsilności........ :cry: http://img842.imageshack.us/i/dscn1402f.jpg/ życzę przyjemnego oglądania..., całość będzie systematycznie uzupełniana. Pozdrawiam d. - Codranger - 10-11-2010 20:03 Wyślij mi zdjęcia na maila: wicherster@gmail.com to wrzucę. - szirkos - 12-11-2010 15:41 Chętnie zobaczyłbym te fotki... - dariuszwolny - 05-12-2010 17:23 Wstawiałem wszystkie zdjęcia C. - Jordan68 - 07-12-2010 00:54 Ja cię jak to się super prezentuje. Może kiedyś sobie sprezentuję morskie Re: "Morskie Opowieści" - dariuszwolny - 08-12-2010 23:57 dariuszwolny napisał(a):Witam. - pacmann - 09-12-2010 12:46 Bardzo ładne foty, a masz może plan ogólny tego zbiornika co by pokazać w całości jak teraz wygląda? - Asia - 23-12-2010 13:53 O udało mi się Ciebie znaleźć. Akwarium przepiękne, te wszystkie rybki i inne żyjątka- jak Egipt w miniaturze. - Anonymous - 24-12-2010 16:55 No ja widzę takie cuda, to myślę, że wszystko co do tej pory zrobiłem i mam zamiar zrobić w akwarystyce, to jest tylko pył. Małe ziarenko piasku na pustyni :/ Piękne. Po prostu bajka. - joke00 - 04-01-2011 08:26 O stary pojechałeś, nadal nie mogę szczęki domknąć!!! - Svenja - 04-01-2011 17:31 łoooooooo..... :o żółta rybka mie powaliła |