Mój osobisty kojący nerwy telewizor
|
29-11-2011, 00:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-11-2011 00:07 przez marry696.)
|
|||
|
|||
Mój osobisty kojący nerwy telewizor
![]() ![]() ![]() martwię się ze samica Kakadu nie pozwala samcowi się dać. Bardzo chce je rozmnożyć. Kosiarki nie dają rady jeśli chodzi o glony nitkowate bo mam ich za mało, a są stadne(mam tylko2).Cóż zabrakło kasy na więcej. Będę mieć w styczniu kaske to kupie tez mikro i makro jakieś(chyba ze nie powinnam skoro mam glony?-nie wiem). Myślę o zmianie żwirku na czarny. 112l flora: Sagittaria subulata; ; hygrophila polysperma; hygrophila difformis; limnofilia sessiflora ; vallisneria; Microsorium pteropus 'Windelov'; anubias niski; fauna: Kakadu-harem;Neon Inessa;Kosiarki;Zbrojnik niebieski;Gupiki;Molinezje Black i żaglopłetwe ; danio lamparcie-koralowe;ślimaki Antome Helena;bojownik Oświetlenie- 2x Aquarelle(18 i 24W) 2x dzienne(1x osram 865 24W, 1x no name 18W) Nawożenie-jak mi się przypomni |
|||
29-11-2011, 02:47
|
|||
|
|||
RE: Mój osobisty kojący nerwy telewizor
Ładny start
![]() Moje uwagi co do obsady: Kosiarki to rybki bardzo przyjemne w zachowaniu, tylko pamiętaj że są to szybko rosnące duże zwierzaki które lubią popływać i po roku będzie im zdecydowanie za ciasno (sam niedawno oddałem moje śledzie z tego powodu). Mam wrażenie że neonków jest tu zaledwie kilka sztuk, a to ryba ławicowa - powinno być ich przynajmniej 15-20. Gupiki & Molinezje w szybkim czasie zrobią ci tu zupę rybną, ale możliwe że Kakadu utrzyma populacje na właściwym poziomie ![]() Nawożeniem póki co się nie przyjmuj nadmiernie, czasami lepiej dać zbiornikowi trochę spokoju niż przedobrzyć, na to przyjdzie jeszcze czas ![]() |
|||
29-11-2011, 02:58
|
|||
|
|||
dziękuję za opinię
![]() 112l flora: Sagittaria subulata; ; hygrophila polysperma; hygrophila difformis; limnofilia sessiflora ; vallisneria; Microsorium pteropus 'Windelov'; anubias niski; fauna: Kakadu-harem;Neon Inessa;Kosiarki;Zbrojnik niebieski;Gupiki;Molinezje Black i żaglopłetwe ; danio lamparcie-koralowe;ślimaki Antome Helena;bojownik Oświetlenie- 2x Aquarelle(18 i 24W) 2x dzienne(1x osram 865 24W, 1x no name 18W) Nawożenie-jak mi się przypomni |
|||
29-11-2011, 10:28
|
|||
|
|||
Re: Mój osobisty kojący nerwy telewizor
Jak masz mocne oświetlenie - powyżej 0.5W/l to czeka cię podawanie co2 i jakiegoś nawozu, inaczej z glonów nie wyjdziesz. Przećwiczyłem u siebie. Teraz mam ładnie rosnące rośliny i mało glonów, tyle żeby otoski miały co jeść. No i podłoże, pomyśl nad tym jak będziesz planować restart.
Sent from my Blade using Tapatalk |
|||
29-11-2011, 10:41
|
|||
|
|||
bez co2 - ciężko będzie, bo zapodałaś okrutne oświetlenie
![]() ![]() ![]() Aldesanu lej więcej - 2-3ml/dziennie! i obserwuj jak roślinki zaczną rosnąć -zwiększ dawkowanie! no i o jakimś makro nawozie trzeba pomyśleć! ogólnie start nienajgorszy, choć ja bym ten klamot z prawej strony na drugi korzeń wymienił ![]() pozdrówki |
|||
29-11-2011, 23:18
|
|||
|
|||
na podstawie obserwacji mogę powiedzieć tylko tyle, że przy oświetleniu 0,5 w/l i podawaniu co2 rośliny rosną jak dzikie, zwłaszcza żabienice, Hyrgophila difformis, rotala oraz Heteranthera zosterifolia przy nich zaobserwowałam najszybszy przyrost, a posadzone zostały 10 dni temu, zbiornik 60 cm wysokości i powoli czeka mnie przycinka...
|
|||
30-11-2011, 11:15
|
|||
|
|||
Hm ten kamień z prawej strony faktycznie nie gra natomiast kolor roślinek wskazuje na duży problem . Nawet na zwykłej kranówie powinno być lepiej . Bez nawożenia się nie obejdzie .
|
|||
14-12-2011, 01:43
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-12-2011 01:56 przez marry696.)
|
|||
|
|||
mała aktualizacja
![]() ![]() 112l flora: Sagittaria subulata; ; hygrophila polysperma; hygrophila difformis; limnofilia sessiflora ; vallisneria; Microsorium pteropus 'Windelov'; anubias niski; fauna: Kakadu-harem;Neon Inessa;Kosiarki;Zbrojnik niebieski;Gupiki;Molinezje Black i żaglopłetwe ; danio lamparcie-koralowe;ślimaki Antome Helena;bojownik Oświetlenie- 2x Aquarelle(18 i 24W) 2x dzienne(1x osram 865 24W, 1x no name 18W) Nawożenie-jak mi się przypomni |
|||
14-12-2011, 02:01
|
|||
|
|||
No zaczyna nabierać to jakiś kształtów . Jak dam radę to jutro pogadamy co można dalej z tym zbiorniczkiem zrobić
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|