Tarło piętrowe
|
22-01-2011, 22:04
|
|||
|
|||
Tarło piętrowe
Coś ten dział cichutki się zrobił. Na szczęście rybki dostarczają mi emocji.
Oj działo się dzisiaj. Rano dorsigerki, potem kiryski, o których pisałem w innym wątku. A po południu ramirezki i skalary umówiły się na wspólne tarło, dosłownie. Na zamieszczonej poniżej fotce widać doniczkę z roślinką, to właśnie miejsce disiejszych sex-cesów. Wewnątrz doniczki na żwirku złożyły ikrę ramirezy. Sorry za poruszone zdjęcia ale ręce mi się trzęsły z wrażenia. To szare na czarnym tle to ikra. :spoko: Dumny i waleczny tatuś. A dosłownie chwilę po nich pieprzoty zaczęły skalary, można by powiedzieć piętro wyżej. Z drugiej strony liścia jest ikra. Poziom hormonów w zbiorniku jest tak wysoki, że nawet zbrojniki zaczęły szaleć. Miałem dzisiaj robić większą podmiankę wody, a skończyło się na "podmiance" ala Ivan. pozdrawiam Andrzej |
|||
22-01-2011, 22:16
|
|||
|
|||
Nie chcę ich niepokoić, niech nabierają doświadczenia, a przy tak stłumionym świetle nic nie widać na fotkach. Na szczęście gniazdo es dość blisko rzedniej szyby i mogę tam kuknąć od czasu do czasu.
I jeszcze zauważyłem, że endlerki sypnęły garść młodych. Co się dzieje? Normalnie synchron jak na jakiejś rafie koralowej. :o pozdrawiam Andrzej |
|||
22-01-2011, 22:41
|
|||
|
|||
Gratulować! A teraz przyznaj się czym wodę im uzdatniłeś ;P
|
|||
22-01-2011, 22:44
|
|||
|
|||
Wiesz, jako samiec alfa, kipię testosteronem. Widocznie szkło tego nie izoluje.
pozdrawiam Andrzej |
|||
23-01-2011, 17:51
|
|||
|
|||
No pięknie! Niesamowite, że się wszyscy zmówili. To się dzieje w jednym zbiorniku, czy tak?
|
|||
23-01-2011, 22:32
|
|||
|
|||
Skalary i ramirezki w jednym, ale reszta ma swoje własne lokum.
pozdrawiam Andrzej |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|