Co to za roślina ? I czy ten glon to brunatnice?
|
09-04-2012, 13:22
|
|||
|
|||
Co to za roślina ? I czy ten glon to brunatnice?
1. Co to za roślina chce poszukać jakie ma wymagania i czy mi się utrzyma w moim baniaku.
2. Czy te glony to brunatnice? anubiasa dostałem razem z tym glonem co ma na obrzeżu liści na szczęście u mnie w baniaku ta odmiana glonów jeszcze sie nie zdążyła rozwinąć problem tylko z tym brunatnym nalotem. Na kamieniu widać resztki po czyszczeniu szczotką. |
|||
09-04-2012, 13:30
|
|||
|
|||
RE: Co to za roślina ? I czy ten glon to brunatnice?
To nie są brunatnice, bo brunatnice są tylko w słonej wodzie, są to okrzemki, otoski się z nimi szybko rozprawią.
|
|||
09-04-2012, 13:48
|
|||
|
|||
masło dziękuje za szybką odpowiedź w takim razie wyruszam jutro na poszukiwanie otosków
|
|||
09-04-2012, 13:52
|
|||
|
|||
z tego co wiem, w tej chwili są tylko w słoniu na głównej, ale niech mnie ktoś poprawi jeśli są jeszcze gdzieś.
|
|||
09-04-2012, 18:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-04-2012 18:06 przez ssebastiann. Powód: Nowe informacje)
|
|||
|
|||
Niestety moja wyprawa po otoski będzie większym wyzwaniem bo nie ma mnie teraz w Poznaniu :/ Dla mnie znalezienie otosków można porównać do wyprawy z Karpacza na Mazury i szukania w ciemno w okolicznych wodach:
połów otosków w naturze Co do rośliny to znalazłem to dziadostwo i od razu moge przestrzec innych przed tym zielskiem w akwarium: Ophiopogon japonicus - Niewielka roślina o ciemnozielonych, sztywnych liściach. Sprzedawana często jako roślina akwariowa. Jednak w warunkach pełnego zanurzenie, nie rozwija się i po pewnym czasie zamiera. Można ją uprawiać w bagnistej części paludarium |
|||
09-04-2012, 19:02
|
|||
|
|||
Pojawia mi sie to samo na tej samej roslinie
|
|||
09-04-2012, 22:53
|
|||
|
|||
To niestety krasnorosty .
Seba zdradzisz w końcu gdzie teraz przebywasz |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|