Podłoże dla krewetek
|
12-05-2011, 14:02
|
|||
|
|||
Podłoże dla krewetek
Po jakim czasie przy zastosowaniu podłoża dla krewetek Aqua Art Shrimp Sand można by było wpuścić krewetki ? Zakładając że połowe zbiornika napełniłem wodą ze starego akwarium .
Używał ktoś może już tego podłoża ? KIEROWNIK BUDOWY 2016 l -10x Cyphotilapia Frontosa Blue Mpimbwe F1 + 6x Altolamprologus Calvus Black Zaire F1+5x Synodontis Petricola F1+ 10x Cyprichromis Microlepidotus Kasai F0 + 4x Neolamprologus Buescheri Katoto + 4x Plathythelphus Armata WF/ krab biały + Para Neolamprologus mustax Mbita WF + 9x Paracyprichromis blue neon WF 450l - morszczak |
|||
12-05-2011, 19:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-05-2011 19:37 przez SzymonPieta97.)
|
|||
|
|||
RE: Podłoże dla krewetek
Ja wpuściłem Crystale po tygodniu , przedtem używając bakterii nitryfikacyjnych oraz wycisnąłem trochę syfku z gąbki z dojrzałego zbiornika , ale w twoim przypadku proponuję żeby były to minimum 4 dni . Co do podłoża to lepiej wypadło niż renomowane podłoże firmy Ebi Gold ( Shrimp Soil) Blue Tigery , Yellowy , Stripesy oraz Crystale ( A- SSS) mnożą się na 5+ .
|
|||
12-05-2011, 19:44
|
|||
|
|||
RE: Podłoże dla krewetek
to fajnie
lepiej poczekam z 10-14 dni bo ph nadal mam okolo 7,5 czekam az filtr ro z alledrogo przyjdzie KIEROWNIK BUDOWY 2016 l -10x Cyphotilapia Frontosa Blue Mpimbwe F1 + 6x Altolamprologus Calvus Black Zaire F1+5x Synodontis Petricola F1+ 10x Cyprichromis Microlepidotus Kasai F0 + 4x Neolamprologus Buescheri Katoto + 4x Plathythelphus Armata WF/ krab biały + Para Neolamprologus mustax Mbita WF + 9x Paracyprichromis blue neon WF 450l - morszczak |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: