Podłoże dla krewetek - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Technika (/forumdisplay.php?fid=29) +--- Wątek: Podłoże dla krewetek (/showthread.php?tid=1148) |
Podłoże dla krewetek - smoko - 12-05-2011 14:02 Po jakim czasie przy zastosowaniu podłoża dla krewetek Aqua Art Shrimp Sand można by było wpuścić krewetki ? Zakładając że połowe zbiornika napełniłem wodą ze starego akwarium . Używał ktoś może już tego podłoża ? RE: Podłoże dla krewetek - SzymonPieta97 - 12-05-2011 19:34 Ja wpuściłem Crystale po tygodniu , przedtem używając bakterii nitryfikacyjnych oraz wycisnąłem trochę syfku z gąbki z dojrzałego zbiornika , ale w twoim przypadku proponuję żeby były to minimum 4 dni . Co do podłoża to lepiej wypadło niż renomowane podłoże firmy Ebi Gold ( Shrimp Soil) Blue Tigery , Yellowy , Stripesy oraz Crystale ( A- SSS) mnożą się na 5+ . RE: Podłoże dla krewetek - smoko - 12-05-2011 19:44 to fajnie lepiej poczekam z 10-14 dni bo ph nadal mam okolo 7,5 czekam az filtr ro z alledrogo przyjdzie |