Amano się "przepoczwarza"?
|
11-08-2013, 14:27
|
|||
|
|||
Amano się "przepoczwarza"?
Witam,
Nie wiem oko chodzi, ale zaobserwowałem w moim zbiorniku dziwne zjawisko (przynajmniej dla mnie dziwne). Jedna z moich krewetek Amano pól dnia zginała się w pół, jakby chciała zjeść swój ogon. Dzisiaj rano zaobserwowałem jakby "pustą skórę" krewetki leżącą na dnie, z czółkami. Do tego nie mogę się doliczyć krewetek. O co chodzi? 60L, EHEIM2233, Oświetlenie 2x24W (1000K, lekki fiolet i biała) Obsada: 10szt. Gupik Para Prętnik Karłowaty 3szt. Krewetka Amano 4szt. Kirysek 2szt. Ślimak Ampularia Niebieska 2szt. Kosiarki |
|||
11-08-2013, 15:34
|
|||
|
|||
Odp: Amano się "przepoczwarza"?
Krewetki zrzucają pancerz, poprostu przeszła wylinke, przed tym procesem i po mogą się ukrywać,
W ten sposób rosną i w starym ubranku jest im za ciasno Martwił bym się gdyby długo nie bylo wylinki. Wszystko jest dobrze. http://www.facebook.com/AmatorskaHodowlaKrewetek http://www.facebook.com/Rośliny-Akwariow...017673358/ |
|||
11-08-2013, 15:51
|
|||
|
|||
RE: Amano się "przepoczwarza"?
Dziękuje bardzo za info ja myślałem, że one już nie urosną to już prawie największe stworzenia w moim zbiorniku.
60L, EHEIM2233, Oświetlenie 2x24W (1000K, lekki fiolet i biała) Obsada: 10szt. Gupik Para Prętnik Karłowaty 3szt. Krewetka Amano 4szt. Kirysek 2szt. Ślimak Ampularia Niebieska 2szt. Kosiarki |
|||
12-08-2013, 18:02
|
|||
|
|||
W dalszym ciągu nie zlokalizowałem dwóch brakujących krewetek, a jedną niestety tak, ale na podłodze kilka metrów od akwarium mam w domu kota, ale w zasadzie nie interesuje się zbiornikiem i nie ma możliwości samodzielnie wejść do pokoju w którym znajduje się akwa. Więc czy jest możliwe, że krewetka sama opuściła zbiornik? Czy tylko nie dopilnowałem kota? To już druga krewetka znaleziona poza zbiornikiem, a jeszcze dwóch nie mogę zlokalizować.
60L, EHEIM2233, Oświetlenie 2x24W (1000K, lekki fiolet i biała) Obsada: 10szt. Gupik Para Prętnik Karłowaty 3szt. Krewetka Amano 4szt. Kirysek 2szt. Ślimak Ampularia Niebieska 2szt. Kosiarki |
|||
12-08-2013, 18:50
|
|||
|
|||
Lubią wychodzić więc to nie dziwne,szczególnie gdy akwarium odkryte.
|
|||
20-01-2014, 23:17
|
|||
|
|||
Podłącze się pod temat. Jak często i czym karmicie amano?
|
|||
20-01-2014, 23:37
|
|||
|
|||
Amano mają jeść glony, ja bym ich nie dokarmiał chyba że zaczęły roślinki zjadać , jedzą wszystko najlepiej pochodzenia roślinnego.
|
|||
21-01-2014, 07:18
|
|||
|
|||
A tak poza tematem - przepoczwarcza - chyba, że to była poczwara, a nie poczwarka
Nie tylko chłopaki lubią robaki |
|||
25-01-2014, 14:10
|
|||
|
|||
edison napisał(a):Lubią wychodzić więc to nie dziwneNiekoniecznie...powodem wychodzenia krewetek z akwa bywają złe parametry wody, więc i to może być przyczyna...Ale na 100% kot nie jest winowajcą |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości