pterophyllum scalare
|
30-01-2011, 20:49
|
|||
|
|||
pterophyllum scalare
Pozwolę sobie przypomnieć foto-historię pary skalarów, które mieszkają u mnie od połowy 2009 roku
Koniec wieńczy dzieło. Dziecko tej pary, rocznik 2010. A tak wyglądała ikra z przedostatniego tarła. Ostatnie widzieliście w innej relacji. pozdrawiam Andrzej |
|||
31-01-2011, 00:08
|
|||
|
|||
Piękna fotorelacja, przepiękne ryby! A jaki dorodny przychówek, gratuluję! :spoko:
|
|||
31-01-2011, 10:13
|
|||
|
|||
ale swietne dzieciątko sliczne moze kiedys ja sie doczekam dzieci... moich rybek
________________________________________________________ rozpowszechniona na całą WLKP hodowla Pisti (pistia stratiotes) (chwilowy brak) 112 l. zupa rybna : Pielęgniczka Ramireza – Microgeophagus ramirezi, Kirysek albinos - Corydoras albinos, Anentome HelenaA 60 l. krewetkarium : RC + badziewiaczki, Ampularia Blue, Brotia Pagodula, Tylomelania Devil |
|||
31-01-2011, 14:31
|
|||
|
|||
Aż miło popatrzeć...zdecydowanie na spotkaniu trzeba sie przesiąść, napad generuje złe promieniowanie a ty zapewne wprost przeciwnie
|
|||
31-01-2011, 15:11
|
|||
|
|||
Ha ha ha Zwłaszcza, że zazwyczaj siedzi tuż obok.
pozdrawiam Andrzej |
|||
12-02-2011, 23:37
|
|||
|
|||
Z pięciu kupionych sztuk, do dorosłości dożyły trzy, a z tej trójki miałem dwa samce i jedną samicę. Wolny samiec poszedł do ludzi.
Para dobrała się w mniejszym zbiorniku. Obecne akwarium było robione na zamówienie, specjalnie dla tej pary. Miały w nim mieszkać same, liczyłem na widok pary wodzącej młode, ale jakoś po pierwszych nieudanych tarłach nie potrafiłem zdobyć się na samodyscyplinę i jest jak jest. pozdrawiam Andrzej |
|||
13-02-2011, 23:54
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-01-2013 13:31 przez DUANDR.)
|
|||
|
|||
80/55/35 cm
Powinno być szersze, ale akurat taką miałem pokrywę. napadywacz napisał(a):Może teraz się skusisz na Altumy albo ManacapuruJakby ci tu dyplomatycznie odpowiedzieć Skalary są na dalekiej pozycji, na mojej liście akwarystycznych fascynacji. Ta para jest wyjątkiem potwierdzającym regułę. Są świetne i owszem, ale gdyby ktoś zaproponował mi wymianę na inne akwarium (niższe, szersze i dłuższe), to skalary oddałbym w komplecie. Jak pewnie się zorientowałeś moje zainteresowania są bardziej przydenne. A po ostatniej mini wyprawie po dolnośląskich sklepach zoologicznych, ciągle pluskają mi w głowie dwa gatunki: parosphromenus deissneri aphyosemion bivittatum Tylko gdzie ja mam je wpuścić? Chyba rozbuduję mój kącik. pozdrawiam Andrzej |
|||
14-02-2011, 09:54
|
|||
|
|||
parosphromenus deissneri
Polecam, rewelacyjne labirynty. Miałem te rybcie bardzo spokojne, ale raczej do jednogatunkowego akwa. Pozdrawiam Marcin |
|||
14-02-2011, 13:55
|
|||
|
|||
Marcin napisał(a):ale raczej do jednogatunkowego akwa.I dla tego, mimo że gapiłem się na nie chyba z godzinę, nie mogłem ich kupić. Ot akwarystyczna klaustrofobia. napadywacz napisał(a):Nie boisz się "agresywności"proporczykowca?Akurat ten gatunek jest mało agresywny. Słyszałem nawet o hodowli w jednym akwarium z krewetkami. pozdrawiam Andrzej |
|||
24-02-2011, 07:10
|
|||
|
|||
napadywacz napisał(a):Gdzieś w Poznaniu były te ryby do kupienia ?,z ciekawością bym obejrzał "na żywca"W Poznaniu raczej nie do dostania. Najłatwiej dotrzeć do hodowców w Lublinie i Wrocławiu, ale ja je widziałem w Głogowie i jeśli przy następnej wizycie jeszcze będą, nie zamierzam się powstrzymywać. Między innymi po to był mi potrzebny rogatek. Ale to już bajka na zupełnie inny wątek. pozdrawiam Andrzej |
|||
03-03-2012, 11:37
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-03-2012 14:15 przez Stiep. Powód: Poprawiona pisownia)
|
|||
|
|||
RE: pterophyllum scalare
Piękne skalary, normalnie oczy mi zbielały jak to zobaczyłem szczęka opada, ile przychówku?
piękna para Nie pisz wielkimi literami, pisz zgodnie z zasadami gramatyki, interpunkcji i ortografii. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|