trawka w akwa nie chce rosnąć!
|
04-02-2012, 21:22
|
|||
|
|||
trawka w akwa nie chce rosnąć!
Mam roślinkę Lilaeopsis Brasilensis ( na trawnik), posadziłam ją już około 2 tyg temu w zbiorniku 30l i od tego czasu w akwarium nic się nie zmieniło. Trawka tak jak była rozłożona, tak nadal jest.
![]() |
|||
05-02-2012, 01:14
|
|||
|
|||
RE: trawka w akwa nie chce rosnąć!
Podaj trochę więcej informacji jakie masz oświelenie jakie podłoże . Jak na razie to sposób nawozenia nie najlepszy ale żeby ci cos więcej doradzić trzeba to wiedzieć
![]() |
|||
05-02-2012, 01:23
|
|||
|
|||
Tak na początek to radzę zrezygnować w całości z tropicala jeśli chodzi o nawozy, nie są o w tanie ani wydajne. Druga sprawa to to ze ta roślina ogólnie sprawia dużo problemów nawet doświadczonym rosliniarzom. Bardzo wolno się przyjmuje i zarasta glonami w zbiornikach gdzie glonow nie ma.
|
|||
05-02-2012, 01:42
|
|||
|
|||
Napad no widzę że pilnie śledzisz wszystkie posty koleżanek ale jakby to było w jednym poscie w tym temacie to byłoby łatwiej doradzić
![]() |
|||
05-02-2012, 16:19
|
|||
|
|||
Widzę, że sobie tu świetnie gadacie i wgl.
![]() ![]() Co do akwarium to ma ono 30l, oświetlenie zwykła żarówka ( będę ją zmieniać bo już słabo świeci ;c) Co do podłoża to zdecydowałam, że dam sam żwirek bez żadnych dodatków ( bałam się że ta ziemia zmętni wodę i będzie kicha) ![]() Trawka trochę listków pusciła, ale bardzo wolno rośnie ![]() |
|||
05-02-2012, 17:02
|
|||
|
|||
Żarówka słabiej świeci to chyba energooszczędna bo zwykła to raczej może bardziej świecić jak się druciki poplączą albo zupełie się spalić .
Ale w takim zbiorniku i z takim oświetleniem to lepiej nie będzie ![]() ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości