![]() |
trawka w akwa nie chce rosnąć! - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Akwarystyka słodkowodna (/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Rośliny oraz glony (/forumdisplay.php?fid=30) +--- Wątek: trawka w akwa nie chce rosnąć! (/showthread.php?tid=2131) |
trawka w akwa nie chce rosnąć! - patrycja95 - 04-02-2012 21:22 Mam roślinkę Lilaeopsis Brasilensis ( na trawnik), posadziłam ją już około 2 tyg temu w zbiorniku 30l i od tego czasu w akwarium nic się nie zmieniło. Trawka tak jak była rozłożona, tak nadal jest. ![]() RE: trawka w akwa nie chce rosnąć! - alarmowiec - 05-02-2012 01:14 Podaj trochę więcej informacji jakie masz oświelenie jakie podłoże . Jak na razie to sposób nawozenia nie najlepszy ale żeby ci cos więcej doradzić trzeba to wiedzieć ![]() RE: trawka w akwa nie chce rosnąć! - maslo_82 - 05-02-2012 01:23 Tak na początek to radzę zrezygnować w całości z tropicala jeśli chodzi o nawozy, nie są o w tanie ani wydajne. Druga sprawa to to ze ta roślina ogólnie sprawia dużo problemów nawet doświadczonym rosliniarzom. Bardzo wolno się przyjmuje i zarasta glonami w zbiornikach gdzie glonow nie ma. RE: trawka w akwa nie chce rosnąć! - alarmowiec - 05-02-2012 01:42 Napad no widzę że pilnie śledzisz wszystkie posty koleżanek ale jakby to było w jednym poscie w tym temacie to byłoby łatwiej doradzić ![]() RE: trawka w akwa nie chce rosnąć! - patrycja95 - 05-02-2012 16:19 Widzę, że sobie tu świetnie gadacie i wgl. ![]() ![]() Co do akwarium to ma ono 30l, oświetlenie zwykła żarówka ( będę ją zmieniać bo już słabo świeci ;c) Co do podłoża to zdecydowałam, że dam sam żwirek bez żadnych dodatków ( bałam się że ta ziemia zmętni wodę i będzie kicha) ![]() Trawka trochę listków pusciła, ale bardzo wolno rośnie ![]() RE: trawka w akwa nie chce rosnąć! - alarmowiec - 05-02-2012 17:02 Żarówka słabiej świeci to chyba energooszczędna bo zwykła to raczej może bardziej świecić jak się druciki poplączą albo zupełie się spalić . Ale w takim zbiorniku i z takim oświetleniem to lepiej nie będzie ![]() ![]() |