Crystal Haus by SzymonPieta97
|
19-04-2011, 19:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-04-2011 19:11 przez SzymonPieta97.)
|
|||
|
|||
Crystal Haus by SzymonPieta97
Zbiornik : Shrimp Set 20
Filtr : PAT-mini filter Oświetlenie : EcoLight Plant 11W Podłoże : Aqua Art Shrimp Sand Flora - pistia - rogatek - mchy : Flame Moss , Xmass moss , Mini Pelia , Creeping Moss , Milimetr Moss , Fissidens Nobilis , - wgłębka Fauna Crystal Red A-SSS , Tylomelania sp. Chocolate Poso Snail w planach : Red Rilli bądź Princess Bee , Crystal Red SSS+/SSSS Zdjęcia : |
|||
19-04-2011, 19:26
|
|||
|
|||
RE: Crystal Haus by SzymonPieta97
Szymon Pięta teraz już każdy cie zapamięta
________________________________________________________ rozpowszechniona na całą WLKP hodowla Pisti (pistia stratiotes) (chwilowy brak) 112 l. zupa rybna : Pielęgniczka Ramireza – Microgeophagus ramirezi, Kirysek albinos - Corydoras albinos, Anentome HelenaA 60 l. krewetkarium : RC + badziewiaczki, Ampularia Blue, Brotia Pagodula, Tylomelania Devil |
|||
19-04-2011, 19:33
|
|||
|
|||
Czemu każdy miałby mnie zapamiętać ?
|
|||
19-04-2011, 19:36
|
|||
|
|||
nie zrozumiales zartu
no fajne akwa masz a jak ktos ma fajne to sie pamieta ________________________________________________________ rozpowszechniona na całą WLKP hodowla Pisti (pistia stratiotes) (chwilowy brak) 112 l. zupa rybna : Pielęgniczka Ramireza – Microgeophagus ramirezi, Kirysek albinos - Corydoras albinos, Anentome HelenaA 60 l. krewetkarium : RC + badziewiaczki, Ampularia Blue, Brotia Pagodula, Tylomelania Devil |
|||
19-04-2011, 20:11
|
|||
|
|||
A jak się czuje Tylomelania w tej bańce? Z tego co ja się orientuję potrzebuje ph powyżej 7 i średnio twardej wody
|
|||
20-04-2011, 07:22
|
|||
|
|||
Nie przemawia do mnie ten patyczak na środku, ale może dlatego, że dół jescze musi podrosnąć.
Ale te krewetki..... cudo. Ile masz Crystal Red A-SSS? Planujesz dalszą selekcję do wyższej gradacji? Jak się mnożą, to masz osobny zbiornik na mniej rasowe potomstwo? Te ze zdjęć urodziły się u Ciebie, czy zostały zakupione? Opisz trochę te skorupiaczki, bo taka liga, to już coś... I jeśli chodzi o plany, to jak wyglądają krewecie Red Rilli? Princess są przepiękne. Mam nadzieję, że baniaczek powstanie wkrótce i będzie można obejrzeć kolejne zdjątka - tym razem z czarnymi paskami Nie tylko chłopaki lubią robaki |
|||
20-04-2011, 17:34
|
|||
|
|||
Do kamil87
Tylomelanie i Stenomelanie żyją i mnożą sie w warunkach dla krewetek Caridina i Neocaridina i nie widać uszczerbku na ich zdrowiu. Do Lermi Te krewety są kupione ale już około 40 małych lata i z tego co widziałem to nawet są 2 małe SSS i kilka golden bee oraz 4 samice noszą jajka , selekcji narazie nie planuję ale zacznę wraz z pojawieniem się regału gdzie rodzielone będą A i S od SS i SSS . Red Rilli wg. mnie najładniejsza z Neocaridin narazie w Polsce słabo dostępne , a za granicą zachodnią już dośc popularne ale bez szału , obrazek można znaleść na polskich forach albo na shrimpnow.com . Co do CRS to biel możnaby jeszcze poprawić , ale to nie (niestety) pure red line więc zawsze ta biel będzie trochę żółta i będą małe przerwy , a magia się zacznie kiedy przyjdą SSS+ i SSSS . |
|||
21-04-2011, 00:46
|
|||
|
|||
Konkretne robale, podoba mi sie zbiornik a co do badyla tez ciekawie sie prezentuje i daje możliwości obserwacji co w krewetkarium jest ważne. Może fajnie by było jego podstawy przysypać mocniej podłożem (aby zrobić efekt wyrastania)?
|
|||
13-05-2011, 20:23
|
|||
|
|||
Nowe Foty :
|
|||
13-05-2011, 20:38
|
|||
|
|||
no no, biel robi piorunujące wrażenie
pojawiły się już jakieś ciekawe młodziaki? |
|||
13-05-2011, 20:58
|
|||
|
|||
Ciekawych młodziaków jest kilka w tym 1 sztuka Mosura Crown , co do bieli to jest kilka takich co ta biel jest żółta lub jest poprzerywana .
|
|||
01-08-2011, 08:46
|
|||
|
|||
Dobra to po chyba wszystkim znanym masakrze startujemy na nowo
Filtracja : Atman AT-300 Podłoże : Ebi Gold Shrimp Sand Flora : Rotala indica , Fissidens fontanus , Fissidens sp. Fox , Flame moss , X-mass moss , Milimetre moss , Taiwan moss , Subwassertag , Microsorium pteropus i windelow , Willow moss Fauna : Crystal red S-SSS+ , Red rilli , Neritina sp. Onion , Clithon corona , Tylomelania Orange ( moje maluchy ) Foty : |
|||
01-08-2011, 10:57
|
|||
|
|||
A ten filterek nie będzie Ci wciągał małych kreweci?
|
|||
01-08-2011, 11:43
|
|||
|
|||
Nie ponieważ od środka jest cały wyściełany gąbką .
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|