Crystal Haus by SzymonPieta97 - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Pokaż swój zbiornik (/forumdisplay.php?fid=28) +--- Wątek: Crystal Haus by SzymonPieta97 (/showthread.php?tid=1088) |
Crystal Haus by SzymonPieta97 - SzymonPieta97 - 19-04-2011 19:09 Zbiornik : Shrimp Set 20 Filtr : PAT-mini filter Oświetlenie : EcoLight Plant 11W Podłoże : Aqua Art Shrimp Sand Flora - pistia - rogatek - mchy : Flame Moss , Xmass moss , Mini Pelia , Creeping Moss , Milimetr Moss , Fissidens Nobilis , - wgłębka Fauna Crystal Red A-SSS , Tylomelania sp. Chocolate Poso Snail w planach : Red Rilli bądź Princess Bee , Crystal Red SSS+/SSSS Zdjęcia : RE: Crystal Haus by SzymonPieta97 - Svenja - 19-04-2011 19:26 Szymon Pięta teraz już każdy cie zapamięta RE: Crystal Haus by SzymonPieta97 - SzymonPieta97 - 19-04-2011 19:33 Czemu każdy miałby mnie zapamiętać ? RE: Crystal Haus by SzymonPieta97 - Svenja - 19-04-2011 19:36 nie zrozumiales zartu no fajne akwa masz a jak ktos ma fajne to sie pamieta RE: Crystal Haus by SzymonPieta97 - kamil87 - 19-04-2011 20:11 A jak się czuje Tylomelania w tej bańce? Z tego co ja się orientuję potrzebuje ph powyżej 7 i średnio twardej wody RE: Crystal Haus by SzymonPieta97 - Lermi - 20-04-2011 07:22 Nie przemawia do mnie ten patyczak na środku, ale może dlatego, że dół jescze musi podrosnąć. Ale te krewetki..... cudo. Ile masz Crystal Red A-SSS? Planujesz dalszą selekcję do wyższej gradacji? Jak się mnożą, to masz osobny zbiornik na mniej rasowe potomstwo? Te ze zdjęć urodziły się u Ciebie, czy zostały zakupione? Opisz trochę te skorupiaczki, bo taka liga, to już coś... I jeśli chodzi o plany, to jak wyglądają krewecie Red Rilli? Princess są przepiękne. Mam nadzieję, że baniaczek powstanie wkrótce i będzie można obejrzeć kolejne zdjątka - tym razem z czarnymi paskami RE: Crystal Haus by SzymonPieta97 - SzymonPieta97 - 20-04-2011 17:34 Do kamil87 Tylomelanie i Stenomelanie żyją i mnożą sie w warunkach dla krewetek Caridina i Neocaridina i nie widać uszczerbku na ich zdrowiu. Do Lermi Te krewety są kupione ale już około 40 małych lata i z tego co widziałem to nawet są 2 małe SSS i kilka golden bee oraz 4 samice noszą jajka , selekcji narazie nie planuję ale zacznę wraz z pojawieniem się regału gdzie rodzielone będą A i S od SS i SSS . Red Rilli wg. mnie najładniejsza z Neocaridin narazie w Polsce słabo dostępne , a za granicą zachodnią już dośc popularne ale bez szału , obrazek można znaleść na polskich forach albo na shrimpnow.com . Co do CRS to biel możnaby jeszcze poprawić , ale to nie (niestety) pure red line więc zawsze ta biel będzie trochę żółta i będą małe przerwy , a magia się zacznie kiedy przyjdą SSS+ i SSSS . RE: Crystal Haus by SzymonPieta97 - Biter - 21-04-2011 00:46 Konkretne robale, podoba mi sie zbiornik a co do badyla tez ciekawie sie prezentuje i daje możliwości obserwacji co w krewetkarium jest ważne. Może fajnie by było jego podstawy przysypać mocniej podłożem (aby zrobić efekt wyrastania)? RE: Crystal Haus by SzymonPieta97 - SzymonPieta97 - 13-05-2011 20:23 Nowe Foty : RE: Crystal Haus by SzymonPieta97 - Stiep - 13-05-2011 20:38 no no, biel robi piorunujące wrażenie pojawiły się już jakieś ciekawe młodziaki? RE: Crystal Haus by SzymonPieta97 - SzymonPieta97 - 13-05-2011 20:58 Ciekawych młodziaków jest kilka w tym 1 sztuka Mosura Crown , co do bieli to jest kilka takich co ta biel jest żółta lub jest poprzerywana . RE: Crystal Haus by SzymonPieta97 - SzymonPieta97 - 01-08-2011 08:46 Dobra to po chyba wszystkim znanym masakrze startujemy na nowo Filtracja : Atman AT-300 Podłoże : Ebi Gold Shrimp Sand Flora : Rotala indica , Fissidens fontanus , Fissidens sp. Fox , Flame moss , X-mass moss , Milimetre moss , Taiwan moss , Subwassertag , Microsorium pteropus i windelow , Willow moss Fauna : Crystal red S-SSS+ , Red rilli , Neritina sp. Onion , Clithon corona , Tylomelania Orange ( moje maluchy ) Foty : RE: Crystal Haus by SzymonPieta97 - Stiep - 01-08-2011 10:57 A ten filterek nie będzie Ci wciągał małych kreweci? RE: Crystal Haus by SzymonPieta97 - SzymonPieta97 - 01-08-2011 11:43 Nie ponieważ od środka jest cały wyściełany gąbką . |