![]() |
Kostka aquael shrimp smart parę pytań. - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Forum ogólne (/forumdisplay.php?fid=27) +--- Wątek: Kostka aquael shrimp smart parę pytań. (/showthread.php?tid=7123) Strony: 1 2 |
Kostka aquael shrimp smart parę pytań. - Banano89 - 31-10-2014 15:47 Planowałem od jakiegoś czasu coś takiego kupić,ale widzę też, że aquael wypuścił nową serię z oświetleniem led. Chciałem zapytać czy ktoś z forumowiczów używa tego nowego zestawu z takim oświetleniem i jak się to sprawuje,bo poprzedni typ oświetlenia econoline był podobno bardzo awaryjny jak i nie wystarczający dla roślin.Druga sprawa gdzie to można kupić w poznaniu w jakimś sklepie stacjonarnym? RE: Kostka aquael shrimp smart parę pytań. - maslo_82 - 31-10-2014 16:00 Stare oświeltenie było ok jeśli chodzi o ilość światła i jego kolor, nowe też całkiem nieźle, ale kolor światła do bani. RE: Kostka aquael shrimp smart parę pytań. - Banano89 - 31-10-2014 16:09 Mówisz ,że ok ale przeczytałem ten wątek dla tego pytam ![]() RE: Kostka aquael shrimp smart parę pytań. - kapuczino - 31-10-2014 16:42 Ja mam lampkę AQUAEL DecoLight 6500 K 11 W (która zawiera ten moduł) od ok. pół roku i - odpukać - nic się z nim złego nie dzieje. RE: Kostka aquael shrimp smart parę pytań. - wujek - 31-10-2014 16:52 co do światła ja używam tych nowych, i jestem zadowolony ![]() ![]() foto nr. 1 aquael leddy 6w plant ![]() foto nr. 2 aquael econoline 11 w ![]() foto nr. 3 aquael leddy 6w (x2) czyli tak jak mam na stałe ![]() kolor światła jak napisał masło jest inny ale czy gorszy? to już kwestia tego kto co lubi ![]() RE: Kostka aquael shrimp smart parę pytań. - Banano89 - 31-10-2014 16:58 Niezle obsadziłeś ![]() RE: Kostka aquael shrimp smart parę pytań. - wujek - 31-10-2014 17:16 kupiłem dwie od razu, kostka ma 43l i jedna lampka niezależnie czy leddy czy econoline, było by mało, akwa ma z 1,5 miesiąca, trochę już pozmieniałem, a jak krzaki rosną porównaj sobie jak było po wstępnym posadzeniu, a jak teraz, tym bardziej że dale tylko trochę potasu przy podmiankach, a czy są awaryjne? nie wiem półtorej miecha działa ![]() RE: Kostka aquael shrimp smart parę pytań. - Banano89 - 31-10-2014 22:00 Jeszcze tylko nie powiedzieliście gdzie to cudo w poznaniu kupić ![]() RE: Kostka aquael shrimp smart parę pytań. - wujek - 31-10-2014 22:07 i światło i gotowe kostki kupisz już w prawie każdym sklepie, ja zamawiałem w planta gardenie RE: Kostka aquael shrimp smart parę pytań. - kapuczino - 01-11-2014 00:08 Banano89, wersję 30-litrową znajdziesz np. w sklepie Akwarystyczny Poznań. W Bajciku są starsze wersje (bez LED-ów), ale może sprowadzą Ci nową (są wymienieni wśród sprzedawców na stronie Aquaela). Mogą mieć dobre ceny. RE: Kostka aquael shrimp smart parę pytań. - Banano89 - 01-11-2014 01:15 Jeśli chodzi o bajcik to dzwoniłem i ceny mają dobre,bo mają te z oświetleniem led w cenie tej samej co starszy typ. Tyle że same 20tki i 30tki a ja szukam 10tki ,to mi powiedzieli że nie mają wpływu na to co od aquaela dostają i tak na zamówienie nie sprowadzą.Troche dziwne RE: Kostka aquael shrimp smart parę pytań. - wujek - 01-11-2014 03:16 cena powinna być wszędzie taka sama jak starych modeli, tym bardziej że te stare wycofują z sprzedaży, jak jakiś sklep podbije cene to tylko dlatego że chcą opchnąć jako nowość, tak swoją drogą z dwa miechy temu jak aquael wprowadzał te nowe lampki w sklepach stacjonarnych windowali ceny na 90-105 zł szt. teraz kupisz już za 60-80 zł ps. jak dostaniesz gdzieś tą 10 to się pochwal jak Ci wyszła, może też się skuszę ![]() RE: Kostka aquael shrimp smart parę pytań. - Banano89 - 01-11-2014 15:41 A ciekawe jaki rodzaj diody dali do tych lampek,to 5630 czy słabsze? RE: Kostka aquael shrimp smart parę pytań. - wujek - 01-11-2014 22:18 szczerze nie mam pojęcia nigdzie nie podają informacji co to za diody RE: Kostka aquael shrimp smart parę pytań. - Banano89 - 02-11-2014 18:55 W takim razie pozwolę sobie zadzwonic jutro do aquaela zapytać czym oświetlają,i ewentualnie Was oświecę jeśli mi powiedzą ![]() |