zalana wodą butla co2 - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Technika (/forumdisplay.php?fid=29) +--- Wątek: zalana wodą butla co2 (/showthread.php?tid=7658) |
RE: zalana wodą butla co2 - HOLI - 03-02-2015 16:52 Wiec że kiekawski jestemto pożyczyłem od znajomego dyfuzor 360. Smiga fajnie ładnie pyli i co najważniejsze jest ciche. Zaworek precyzyjny rozkreciłem na max zeby byl swobodny przepływ nie demontuje bo nie wiem na czym dalej bede funkcojowal. Na reduktoże ustawiłem15 i ciut. Zostawilem licznik i pokazuje bombel na ciut ponad sekunde natomist po ok 10 bomblach wulatuja z 4 tak szybko a potem znowu co sekunde , moze tak zostac ? Bo i tak niebardzo wiuem jakby to zmienić, moiże samo się wyrówna. jeszcze mam pytanie czy moze byc ten dyfuzor wsadzony pomiędzy rośliny na tyle akwa w gaszczy ale ptrzy dnie i po przeciwnej stronie wylotu filtra czy lepiej jak pyli na wolnej przestrzeni ? Szklo jednak jest więcej estetyczne jak ta zieleń na atomizerze :-) RE: zalana wodą butla co2 - maslo_82 - 03-02-2015 17:38 Lepiej jak jest na wierzchu. RE: zalana wodą butla co2 - HOLI - 03-02-2015 17:45 Gdzieś wcześniej pisaliście , że nie powinno się wyłączac dozowania na noc gdyz sie zapycha, wiec dozowanie w takim stężeniu jak pisałem powyżej będzie bezpieczne na szkło 63 litry ? RE: zalana wodą butla co2 - maslo_82 - 03-02-2015 18:12 Tak naprawdę możesz dawać ogromne ilości gazu, ważne tylko jak mocny ruch tafli wody, jeśli masz dość mocny filtr to nie ma najmniejszego problemu. RE: zalana wodą butla co2 - HOLI - 03-02-2015 18:27 Śmiga fzn2 w ok. połowie mocy ale ruch jest fajny roślinki sie kołyszą czyli nie powinno być problemu. |