[025 L] Mój pierwszy kawałek podwodnego świata :) - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Pokaż swój zbiornik (/forumdisplay.php?fid=28) +--- Wątek: [025 L] Mój pierwszy kawałek podwodnego świata :) (/showthread.php?tid=2107) |
RE: [025 L] Mój pierwszy kawałek podwodnego świata :) - Biter - 01-02-2012 19:19 Najwidoczniej Kasia się mężczyzny wstydzi skoro go ukrywa.... hm... Ivan? RE: [025 L] Mój pierwszy kawałek podwodnego świata :) - egzepoznan - 01-02-2012 19:25 Biter , Ty mi tu Ivana w to nie mieszaj heheh dawno mnie tutaj nie bylo ale widze , ze wszyscy maja braki alarm nie trafiles Pozdrawiam forumowiczow ( brak polskich znakow ) RE: [025 L] Mój pierwszy kawałek podwodnego świata :) - Biter - 01-02-2012 19:35 Wystarczy mała prowokacja i od razu wiemy wszystko co chcemy pozdro i odwiedzaj nas częściej RE: [025 L] Mój pierwszy kawałek podwodnego świata :) - alarmowiec - 01-02-2012 20:22 No i się ujawnił ale uczennica przerosła mistrza i dlatego nie mogłem skojarzyć . Czemu na spotkania nie chcesz przybyć . RE: [025 L] Mój pierwszy kawałek podwodnego świata :) - kasia874 - 01-02-2012 20:36 he he no i się ujawnił mój Wojtas muszą minąć lata żybym miała takie doświadczenie i taką wiedzę jak mój mistrzunio hi hi RE: [025 L] Mój pierwszy kawałek podwodnego świata :) - egzepoznan - 01-02-2012 20:51 Alarm no niestety tymczasowo brak czasu ( ale mysle , ze wszystko wroci do normy ) jak widzisz kobieta sie pojawila a co do uczennicy to sa to Jej poczatki - napatrzyla sie w mojego Low-techa i ktoregos dnia stwierdzila ze chce miec akwarium , wiec jak na razie aranzacja jest moim wykonaniem przy pomocy Kasi ktora uczac sie przy tym mi asystowala , wszystkich wskazowek sluchala , wolalem zeby zaczela od malego baniaczka , zeby mi sie czasami za szybko sie nie zrazila otaczam troskliwa opieka ten baniak , szybko sie uczy wiec mysle ze bedzie jak najbardziej si RE: [025 L] Mój pierwszy kawałek podwodnego świata :) - patrycja95 - 04-02-2012 21:09 ciekawie się zapowiada. RE: [025 L] Mój pierwszy kawałek podwodnego świata :) - kasia874 - 06-02-2012 17:48 Wyniki moich testów wody 27 stycznia gdy zbiornik został zalany kranówką dwa dni wcześniej zrobiłam testy mojej wody: PH - 8-8,5 KH - 18 GH - 12 NO2 - 0,4-0,5 NO3 - 5 PO4 - 0 - 0,25 2 lutego robiłam pierwszą podmiankę wody około 50%, również zrobiłam testy: PH - 7,5 KH - 20 GH - 12 NO2 - 0,4-0,5 NO3 - 5 PO4 - -- Podmianki wody robię raz w tygodniu. Glony rzecz jasna się pojawiły najwięcej na Ludwigia Repens. Od prawie tygodnia dodaje codziennie 1 ml CO2 w płynie (Carbo). Dzisiaj wrzuciłam do akwarium 10 szyszek olchy. "Herbatka" z szyszek została wlana do akwarium RE: [025 L] Mój pierwszy kawałek podwodnego świata :) - edison - 06-02-2012 18:47 a te ph to takie na początku wysokie a później tak szybko spadło ? czyżby testy paskowe? bo szyszki coś tam pomogą ale nie tak przy tej twardości RE: [025 L] Mój pierwszy kawałek podwodnego świata :) - alarmowiec - 06-02-2012 18:54 Niektórzy pracują nie zawsze przy komputerze i nie moga od razu odpisać . Głupi ten twój komentarz i chyba słabo łapiesz sygnały bo Kasia juz w pierwszym poście wszystko wyjaśniła . A tak wracając popełniamy ciągle ten sam błąd . Twardość węglanowa Kh zawiera się w twardzości ogólnej Gh czyli twardość ogólna to jest węglanowa i coś jeszcze . Jeżeli obie twardości mierzymy w tych samych jednostkach to nie może byc tak że Kh jest większe niż Gh . Albo to bład w nazewnictwie aibo (i to mi najbardziej pasuje patrząc na wielkości ) dokonałaś pomiaru Kh po popmiarze Gh i nie dokładnie wypłukałaś Fiolki . A glony to na starcie normalka jak się nie ma CO2 z butli RE: [025 L] Mój pierwszy kawałek podwodnego świata :) - kasia874 - 06-02-2012 18:56 (06-02-2012 18:22 )maslo_82 napisał(a): Zobacz Kasiu, jak tylko wyszło że jesteś zajęta, a Twój facet wyraźnie zaznaczył swój teren, skończyła się pomoc Prędzej czy później i tak by to wyszło na jaw Ale nie da się ukryć,że faktycznie troszkę mniej opini i porad się pojawiło po ujawnieniu mojego mistrzunia hi hi Szkoda,ale niestety nie mam na to żadnego wpływu a tym którzy nadal są ze mną z góry ślicznie dziękuję Testy mam kropelkowe I robiłam je w takiej kolejności jak napisałam w poście,a fiolki za każdym razem starałam się bardzo dokładnie wypłukać W najbliższy czwartek będę robiła kolejne testy i zobaczymy co wyjdzie. Sama jestem ciekawa... RE: [025 L] Mój pierwszy kawałek podwodnego świata :) - Cysterna - 06-02-2012 19:30 No CO2 z butli na dzień dobry to błogosławieństwo Heh, mnie pomogło w walce z glonami EasyCarbo w 4-ktotnej dawce, nie zauważyłem skutków ubocznych jeśli chodzi o ryby. RE: [025 L] Mój pierwszy kawałek podwodnego świata :) - alarmowiec - 06-02-2012 19:52 No i się zgadza drugi pomiar Kh był robiony po pomiarze Gh za pierwszym razem . Zawsze kiedy wynik jest jakiś inny lub budzi watpliwości ( a w tym przypadku na pewno ) pomiar nalezy powtórzyć . To naczelna zasada której wszędzie należy sie trzymać ( nie dotyczy wybuchu jądrowego czy otwarcia kopuły reaktora atomowego ) RE: [025 L] Mój pierwszy kawałek podwodnego świata :) - kasia874 - 08-02-2012 14:53 Od wczoraj daję nie 1 ml Co2 tylko 4 ml. Miałam zrobić podmiankę wody jutro,ale zrobiłam ją dzisiaj bo już lekko zagloniony był ten mój podwodny świat Zrobiłam rzecz jasna testy i wszystko jest ok oprócz KH rośnie mi KH dzisiaj pokazało 24 co może być moi drodzy przyczyną? ja stawiam albo na żwirek albo na ziemie do kaktusów która znajduję się w małym kawałku rajstopy na dnie zbiornika Chciałabym już wpuścić otoski,a nie mogę buuuuu RE: [025 L] Mój pierwszy kawałek podwodnego świata :) - SzymonPieta97 - 08-02-2012 18:35 Tak , żwirek bazaltowy podnosi pH , a co za tym idzie KH . |