![]() |
krewetki - początek - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Akwarystyka słodkowodna (/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Krewetki, raki, kraby, ślimaki (/forumdisplay.php?fid=25) +--- Wątek: krewetki - początek (/showthread.php?tid=5555) Strony: 1 2 |
RE: krewetki - początek - marcia - 07-01-2014 20:25 No to ruszyłam ![]() Akwarium Aquael 30l Oświetlenie lampka biurkowa 30W (tymczasowo) Grzałka Aquael 15 W (jak będzie za mała to wymienię) Podłoże: Aqua II+ substrate Woda RO (Ph 6,0 Kh 0, Gh 0) - z tym że nie dodałam jeszcze minerałów. Rośliny: (kradzione od męża) Bacopa monnieri Hydrocortyle sp. Japan HEMIANTHUS MICRANTHEMOIDES SAGITARIA SUBULATA mech na korzeniu ale nie wiem jak się nazywa Obsada - oczywiście brak ![]() ![]() Jakbym już popełniła jakiś błąd to proszę pisać ![]() RE: krewetki - początek - Mikołaj - 07-01-2014 22:20 kamienie wet, dolej wody i te bąbelki wet ![]() RE: krewetki - początek - Edd - 07-01-2014 22:55 Nie znam sie na krewetkariach, ale jestem podobnego zdania co Mikołaj - wywal kamienie ![]() Proponuje dodaj baniak też do działu "Pokaż swój zbiornik" ![]() RE: krewetki - początek - marcia - 07-01-2014 23:31 Więc tak: Bąbelki zlikwidowane, wodę doleję jak już wszystko będzie dokończone. Nurtuje mnie jednak pytanie: Co z tymi kamieniami jest nie tak?? Chciałam zrobić kreweciom schronienie (Bo to miała byś grotka ![]() Baniaczek dodam w "Pokaż swój zbiornik" Jak już będzie wszystko na tip-top A przy okazji: Ma ktoś może jakieś roślinki do mojego baniaczka?? RE: krewetki - początek - maximus - 07-01-2014 23:50 Kamienie podniosą twardość. Jak nie dolejesz wody teraz to potem będziesz miała piękna obrączkę osadu na szybie i bez skrobania sie nie obejdzie RE: krewetki - początek - Mikołaj - 08-01-2014 00:07 Jak wyżej napisał kolega to się zgadza, a czy sagitara nie rośnie zbyt duża na tak małe akwarium? RE: krewetki - początek - Benon - 08-01-2014 11:36 Groty ze skał to raczej dla zbrojników się nadają, dla krewetek polecam łupiny kokosa, można obsadzić mchem, czy co tam masz pod ręką ![]() Pozdrawiam |