Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska
Przymiarki pod Crystale - Wersja do druku

+- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl)
+-- Dział: Akwarystyka słodkowodna (/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Krewetki, raki, kraby, ślimaki (/forumdisplay.php?fid=25)
+--- Wątek: Przymiarki pod Crystale (/showthread.php?tid=5364)

Strony: 1 2

RE: Przymiarki pod Crystale - Barbosa - 29-11-2013 13:36

Bez ryzyka nie ma zabawy? Biggrin Chyba spróbuje Smile
A czy ktoś wie może jak się ma trzymanie red nosów i nawożenie akwarium? Czy można czy lepiej sobie darować?

RE: Przymiarki pod Crystale - HOLI - 29-11-2013 16:20

generalnie przy krewetkach nawozy nie są niczym dobrym i raczej nie stosuje sie chyba że w niewielkich ilościach jeśli już ktoś sie uprze.

RE: Przymiarki pod Crystale - Mikołaj - 29-11-2013 18:13

A to ma być krewetkami czy dekoracyjne

RE: Przymiarki pod Crystale - Barbosa - 29-11-2013 22:30

To ma być krewetkarium tylko głównie mi chodzi o to, żeby mchy nie zmarniały tylko ładnie rosły Smile

RE: Przymiarki pod Crystale - Mikołaj - 29-11-2013 22:36

wg mnie sam potas starczy ja w roślinnym samego potasu daję ale mam aktywne podłoże i Cristale mają się dobrze

RE: Przymiarki pod Crystale - HOLI - 30-11-2013 09:17

zgadzam sie z Mikołajem, potas podawany z głową wystarczy nie ryzykowałbym innych środków. Podobno carbo w małych ilościach nie szkodzi ale ja tą teorie nie stosuje skoro mam coś dawać w małych ilościach nie takich jak zaleca sie i nie ma to dać efektu jaki powinno to po co wigóle ryzykować. Jak zaczynałem zabawe i kupowałem ribaki ten sam temat poruszyłem i powiedział mi jedną podstawową rzecz albo akwarium albo krewetki Smile oczywiście idzie to wypośrodkować ale coś w tym jest. A mchy idą bez nawożenia bardzo ładnie nie są tak wymagające. Oczywiście przy nawozie co2 itd wrecz by szalały ale i bez tego mają sie dobrze.

RE: Przymiarki pod Crystale - Barbosa - 30-11-2013 13:13

Ok dzięki za rady Smile spróbujemy i zobaczymy jak to wyjdzie Smile

RE: Przymiarki pod Crystale - Sw1ety - 05-03-2015 14:39

Jak postępy c CR?