Jakieś rady odnośnie przyssawek? - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Technika (/forumdisplay.php?fid=29) +--- Wątek: Jakieś rady odnośnie przyssawek? (/showthread.php?tid=3863) Strony: 1 2 |
RE: Jakieś rady odnośnie przyssawek? - TOXIC69 - 08-01-2013 15:48 Te jakby półeczki to są wzmocnienia szyb, ja też nad tym boleję ale może zamontować na krótszym boku akwarium. Tak chyba zrobię. RE: Jakieś rady odnośnie przyssawek? - Magicc - 08-01-2013 16:15 Dokładnie, też o tym myślałam. Jeden z krótszych boków zasłonięty mam takim dużym korzeniem na całą wysokość akwa. Zastanawiam się, czy nie będzie on zbytnio przeszkadzał w ruchu wody i czy wlot filtra nie powinien być wówczas po przeciwnej stronie? RE: Jakieś rady odnośnie przyssawek? - alarmowiec - 09-01-2013 01:30 To są wzmocnienia . Można zamontować deszczownie przyssawkami na nich i deszczownia wypadnie nad wodą . Jak zrobisz w niej duże otwory to woda będzie swobodnie spływać RE: Jakieś rady odnośnie przyssawek? - Magicc - 09-01-2013 12:01 No to jest bardzo dobry pomysł. Wy tu mądrzy ludzie. Dziękuję RE: Jakieś rady odnośnie przyssawek? - Magicc - 09-01-2013 20:44 No i tak właśnie zrobiłam. umocowałam deszczownice z powiększonymi otworami na tym wzmocnieniu, jak na razie śmiga aż miło i nie widać ))) |