RO - odzysk wody - Permeate Pump - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Technika (/forumdisplay.php?fid=29) +--- Wątek: RO - odzysk wody - Permeate Pump (/showthread.php?tid=1942) Strony: 1 2 |
RE: RO - odzysk wody - Permeate Pump - alarmowiec - 29-12-2011 23:57 Myślę że najbezpieczniejszy sposób to jednak cofanie wylotu tak długo aż odpad osiągnie graniczne zanieczyszczenie (przewodność) bo wtedy membrana będzie płukana cały czas w swoich znamionowych warunkach i potem wypłukanie (wymiana ) na świeżą wodą i powtarzamy proces . Wystarczy mierzyć przewodność wylotu . i dwa elektrozawory i pompa ciśnieniowa lub hydrofor RE: RO - odzysk wody - Permeate Pump - eMWu - 30-12-2011 01:35 Też tak myślę Tylko urządzenie do badania przewodności potrzebuję. Jak osiągnie odciek graniczną przewodność to powinna się cała woda ze zbiornika opróżnić i wlać nowa. RE: RO - odzysk wody - Permeate Pump - rafal - 30-12-2011 10:51 Napadywacz sprzedaje konduktometr RE: RO - odzysk wody - Permeate Pump - eMWu - 10-02-2012 09:26 Zamiast tego Permeate Pump zbudowałem coś lepszego. Szczegóły w wątku w dziale DIY: System stałej podmiany wody z odzyskiem |