Odpowiedz 
Glony pomocy
20-10-2014, 20:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-10-2014 20:52 przez gertas1985.)
Glony pomocy
Witam serdecznie prosze o pomoc w rozpoznaniu od okolo 2 tyg mecze sie z tym i rosliny zaczynaja obumierac. Nie wiem czy przedobrzylem z nawozeniem:
1 ml aquaflora basic 2 ml potasu 5 ml(roztwor od znajomego nie wiem jakie stezenie obliczyl ze mam podawac 2ml) co2 bicarbon wszystko raz dziennie.
Okolo 3 tyg temu zmienilem oswietlenie z 1x15w t8 na 4x14w t5 4000C filtr kaskada fzn2(welna gabka wegiel i zeolit) akwa 56l 0,85w/l.

Od 1,5 tyg podmieniam wode czesciej co okolo 4 dni ok 20% i dozuje wiecej co2 x3 czyli okolo 15ml reszta bez zmian odstawilem ten potas.
Nie mam sil z tym walczyc moze wy pomozecie... Nie mam testow wiec nie podam parametow, nie wiem czy to wina zlego nawozenia czy to przez ta zmiane swiatla pomozcie prosze... Na starych lisciach zaczynaja sie pojawiac czarne kropki i dziury. Rosliny ladnie rosly i fajnie babelkowaly a teraz d***...
[attachment=568]
[attachment=569]
[attachment=570]
[attachment=571]
[attachment=572]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
20-10-2014, 20:50
RE: Glony pomocy
troszkę lektury
http://www.holenderskie.pl/forum/viewtop...19&t=26908

Mój kanał na Youtube
20-10-2014, 22:03
Przez 2 tyg przeczytalem mnostwo stron, ale nie chodzi mi o porady typu poczytaj i radz sobie sam, potrzebuje praktycznych porad typu... podmien wode daj wiecej tego czy tamtego zwieksz filtracje itp ... moze ktos jest w stanie zrobic mi testy wody zeby wyciagnac jakies wnioski i myslec co dalej? Smile
20-10-2014, 22:33
czyli nie przeczytałeś,jesteś leniwy,lepszego poradnika nie potrzeba,mam ci z kopiować i wkleić posta? a testy sam możesz sobie zrobić jak każdy,wystarczy kupić.
Czytasz dwa tygodnie i nawet nie wiesz jakie masz glony.

Mój kanał na Youtube
20-10-2014, 23:24
Tomku prosze Cie daj sobie spokoj z Twoimi poradami, bo sa nic nie warte ... wiesz na czym polega Twoja pomoc:
Icon_arrow ktos ma problem... np ja
Icon_arrow wchodzisz w google wpisujesz dany temat i podajesz linka ... Icon_arrow myslisz Icon_arrow co za koles nawet mu sie nie chce czytac LENIWY! ...
Z taka pomoca to mozesz usunac konto na forum bo jestes NIEPOTRZEBNY!
W przeciwienstwie do Ciebie sa koledzy, ktorzy zaproponowali na PW pomoc w zrobieniu testow ... i pomysleniu w czym moze byc problem(przyczyna)...
Jak czytam takie posty jak Twoje to sie zastanawiam nad sensem istnienia tego forum ...
JA GDZIES NAPISALEM ZE NIE WIEM JAKIE MAM GLONY????
jezeli tak to prosze zacytuj!!!
Odpowiedz 

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości