Pytanie o transport
|
08-12-2013, 19:26
|
|||
|
|||
Pytanie o transport
Witam serdecznie, jako że jestem nie z Poznania a czasem chciał bym coś kupić od kogoś czy to roślinki, krewetki czy jakieś małe akwarium jak teraz specjalny dojazd do Poznania wcale nie jest mi opłacalny gdy chodzi o drobiazgi a jestem przeciwnikiem wysyłki zwierząt pocztą. Czy ktoś jeździ może na trasie Poznań - Wrocław? Albo jeździ przez takie miejscowości jak Kościan, Śmigiel lub w tej okolicy kto mógłby mi odebrać jedną rzecz i podrzucić w moje okolice? Wiem że kiedyś ktoś mi rybki podrzucił (za co jestem mu bardzo wdzięczny) ale nie pamiętam kto to był.
Sklep zoologiczno-akwarystyczny AQUAZOO www.aquazoo24.pl Moje akwaria: 220l malawi z pyszczakami yellow 30l kostka aquael bojowniki + neonki 20l kostka aquael krewetkarium red cherry 10l kostka aquael krewetkarium 10l kostka aquael danio lamparcie zielone |
|||
08-12-2013, 20:11
|
|||
|
|||
RE: Pytanie o transport
w boxie styropianowym starczy a istnieje takie coś jak wysyłka PKS a z tego co się oriętuję to PKS jeździ przez Kościan a pozatym i przez Kościan i śmiegiel jedzie pociąg także jest to kwestia 10 zł i czekania na docelowym przystanku na przesyłkę
|
|||
08-12-2013, 20:16
|
|||
|
|||
pkp kosztuje ok 30zł nie może być za duża przesyłka ale termobox spoko.
wiele razy korzystałem . akwa 182 litry 90x45x45 . ;JBL e1501 ; C02; oświetlenie Led Sunrise 48w ;eheim skim350; zlikwidowane akwarium morskie: http://www.youtube.com/watch?v=opIc5qZ89E4 |
|||
08-12-2013, 20:19
|
|||
|
|||
hehe jak ktoś dostarczy na pkp to mogę odebrać każda paczkę ale nikt nie chce lecieć na pkp
Sklep zoologiczno-akwarystyczny AQUAZOO www.aquazoo24.pl Moje akwaria: 220l malawi z pyszczakami yellow 30l kostka aquael bojowniki + neonki 20l kostka aquael krewetkarium red cherry 10l kostka aquael krewetkarium 10l kostka aquael danio lamparcie zielone |
|||
08-12-2013, 20:31
|
|||
|
|||
a co chcesz codziennie jestem na PKP/PKS
|
|||
08-12-2013, 21:12
|
|||
|
|||
a kurierem odpada ?
Malawi 450L (150x50x60) w składzie: Sciaenochromis fryeri "Iceberg" 1+1 Protomelas taeniolatus 1+1 Otopharynx lithobates (Zimbawe Rock) 1+1 Aulonocara fire fish 1+1 Metriaclima sp. "Zebra Chilumba" (Maison Reef) 1+3 Metriaclima msobo „Magunga" 1+5 |
|||
08-12-2013, 21:28
|
|||
|
|||
Hej ludziska jar300 sie pyta czy ktoś po prostu nie leci w jego stronę i by mu nie zabrał paczki wiec myślę ze pytania a dlaczego nie kurierem czy PKP są chyba zbędne. Mi kurier przywoził 3 razy kostkę aquaela z warszawy bo 2 razy mu sie zbiła.
Jutro zapytam kolegi czy nie leci do wrocka przez Kościan i Ci dam znać |
|||
08-12-2013, 22:01
|
|||
|
|||
dokładnie o to mi chodziło, jak bym miał dac 30zł za przesyłkę to bym wsiadł w pociąg albo auto i na to samo by wyszło
|||
08-12-2013, 22:37
|
|||
|
|||
http://www.blablacar.pl tu masz taką fajną stronkę- i dogadaj się z ludźmi, bo często z chęcią za parę groszy coś Ci podrzucą. Ja tak ostatnio wysyłałem ryby do Szczecina i Wałbrzycha-i nie ma problemów, że przekroczony rozmiar i inne konduktorskie brednie byle nie wziąć a za 10zł to chyba nie majątek taka trasa jak moja więc Śmigiel może wyjść dosłownie za browara i się nie prosisz.
|
|||
08-12-2013, 23:27
|
|||
|
|||
Dzięki Adam fajna strona ale niezbyt pasują przejazdy:/
|||
09-12-2013, 17:32
|
|||
|
|||
Ale co nie pasuje? Ludzie raczej nie jadą z Poznania do Śmigla ale sporo ludzi jedzie na Wrocław czy Leszno i jaki problem zadzwonić i się umówić? Ja dzwonie i się umawiam-daje kierowcy paczkę i tyle. Telefon do każdego jest więc umawiasz się najbliżej domu i sobie od niego odbierasz a, że sporo ludzi jeździ to sobie umawiasz kierowce w godzinach kiedy Tobie pasuje. Ja z tej stronki korzystam, bo wolę dać 10 zeta i wiedzieć, że paczka jedzie w ciepłym jak prosić się na PKP czy PKS. Wiadomo, że jak chcesz pierdół to nigdy się nie opłaci no ale jest opcja i zawsze ktoś śmiga tą trasą a jeżeli liczysz, że ktoś z forum będzie coś woził no to może być problem, bo sam do Kościana kilka razy śmigałem czy Leszna ale obecnie zmieniłem zajęcie na bardziej uziemione.
|
|||
09-12-2013, 21:28
|
|||
|
|||
Jar300 przykro mi ale kumpel nie jedzie do wrocka
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »