Malawi 220L
|
27-11-2013, 12:57
|
|||
|
|||
Malawi 220L
Witam
Prezentuje wam aktualne dwa zbiorniki jakie posiadam: MALAWI 220L ( 150x37x40 ) Filtracja: Filtr Biologiczny NCF 1000 (1000l/h) Wkład ceramika+keramzyt Filtr Mechaniczny Aquael Fan 3 (gąbka ) Oświetlenie: 2xT5 54w White 2xT5 54w Blue Podłoże/Kamienie: Kwarc 0,3mm 30-35kg Głównie Łupek fylitowy Obsada: 6x Pseudotropheus saulosi (3 szt do wydania) 8x Labidochromis Hongi ( 4szt do wydania) 4x Fire fish ( 0 szt do wydania ) +/- jakieś 4-5 szt młodych pochowanych po kamieniach... Zbrojnik L-102 ( tak przypuszczam że to jego oznaczenie niekiedy jest tak niewielka różnica miedzy tymi cętkami a symbolem) Zbrojnik Panaque nigrolineatus ( zwany czarnopasym) Galeria: Zastanawiam się jeszcze jaki jeden gatunek dołożyć, pomyślałem o hongi sweden jednak nie wiem gdzie go w okolicy dostane... jestem też otwarty na inne sugestie... Tak Jak też napisałem mam kilka ryb do wydania aby zrobić trochę miejsca przyszłym gościa. . ------------------------------------------------------------------------------------------- |
|||
27-11-2013, 13:17
|
|||
|
|||
RE: Malawi 220L
Witam.
Według mnie po redukcji obsada będzie optymalna, pozbył bym się jeszcze zbrojników bo to nie ten biotop poza tym w malawii czeka się na glony także trzymanie zbrojników mija się z celem a nie ma to jak obserwacja skubiących glony z kamieni pyszczaków. Przy tej długości akwarium trochę słaby ruch wody bez dodatkowego wspomagania ten filterek wewnętrzny jest po prostu za słaby. |
|||
27-11-2013, 15:14
|
|||
|
|||
rozumiem że pisząc o za słabym ruchu wody bierzesz pod uwagę strumień wody wyrzucany przez filter biologiczny ?
Co do tych glonojadów to się zgodzę że to nie jest idealne miejsce...były prezentem od dziewczyny ------------------------------------------------------------------------------------------- |
|||
27-11-2013, 22:13
|
|||
|
|||
Mówię o za słabym strumieniu wyrzucanym przez filtr wewnętrzny FAN 3 ma wydajność 700 l natomiast do takiego akwarium potrzebny by był filtr o wydajności 2000 l.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości