Akwarium 126l 80x35 (pokrywa/filtr)
|
13-11-2012, 15:08
|
|||
|
|||
Akwarium 126l 80x35 (pokrywa/filtr)
Witam,
To mój pierwszy post na forum więc chciałbym się niniejszym przywitać. Po nastu latach rozpocząłem proces zakładania akwarium (126l, ogólne) i na początku zabrało mi trochę czasu żeby poczytać o technikaliach (kiedyś było trochę "inaczej" jeżeli chodzi o wybór). Pamiętam, że najbardziej chciałem mieć w końcu dobry filtr i pokrywę więc teraz postanowiłem na te elementy przeznaczyć większy budżet. W związku z tym na początek chciałbym się zapytać o te właśnie rzeczy. 1. Pokrywa- wstępnie zdecydowałem się na http://www.zoolight.pl/, aluminiowa oswietlenie 2x35 W T5. Czy to dobry wybór ? Może jakieś alternatywy. Nie chcę bawić się w samodzielną budowę. 2. Filtr Eheim 2215 - wybrałem ten ponieważ po zrobieniu listy najbardziej popularnych i wpisaniu w google kombinacji "nazwa filtra cieknie/leaking" wlasnie dla eheimow clasicow wydaje się że nie ma informacji o tym ze sa jakies problemy z przeciekaniem. W przypadku innych popularnych zawsze znajdowałem jakieś posty na forach o problemach z niektórymi egzemplarzami. Pozdrawiam |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|