[53l] Mały Pantanal
|
06-01-2016, 09:53
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-01-2016 08:37 przez fazi_poz.)
|
|||
|
|||
[53l] Mały Pantanal
Zbiornik: Około 53 litry w profilu
Podłoże: Piasek mieszany granulacji od 0,1 do 2mm plus detrytus Filtracja: Filtr wewnętrzny Tetra IN 600 Plus Światło: 2x Leddy Tube 6W 6500K i 1x Leddy Tube 6W 8000K Obsada: Apistogramma borelli 2+2 Rośliny: Myriophyllum aquaticum, Hydrocotyle leucocephala, Salvinia molesta Dekoracje: Trochę drewna Liście brzozowe Dlaczego zbiornik powstał? Bo wygrałem rośliny w konkursie fotograficznym na LFA i trzeba je było wykorzystać. Poważnie mówiąc jednak, to zbiornik jest ostatnim etapem testów przed tworzeniem mojego wymarzonego większego Pantanalu. Z wielką radością powitałem swoje dwie samiczki borelek z początków mojej przygody z akwarystyką, które przez rok mieszkały u Dominiki (kapuczino) i powróciły w niedzielę wieczorem. Ostatnim gatunkiem ryb jaki chciałbym jeszcze mieć w tym docelowym zbiorniku jest Aphyocharax paraguayensis i być może 10 sztuk dołączy do borelek. Zobaczymy. Póki co zbiornik ma pokazać, czy Myriophyllum aquaticum będzie rosło pod moją ręką jak należy i czy mnie zadowoli w przyszłym baniaku. Jeśli tak, to wtedy połączenie doświadczeń z tego zbiornika i z Rio Guapore pozwolą mi ogarnąć zbiornik zdecydowanie zadowalający. Dość gadania, coś pokazać muszę. Cały baniak: Samczyki: Dziewczęta: |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|