Prostka, czyli moja prosta kostka (30 l)
|
15-05-2015, 23:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-05-2015 23:57 przez kapuczino.)
|
|||
|
|||
RE: Prostka, czyli moja prosta kostka (30 l)
Bardzo ładna Hygrophila pinnatifida, prawda, szyszkownik?
Jeszcze raz wielkie dzięki! W zeszłym tygodniu do obsady "prostki" dołączyły 4 otoski, póki co mają się bardzo dobrze. Jak myślicie, dodać im jeszcze parę towarzyszy? Jeśli tak, to ilu? joke00, Twoje przypuszczenia jak najbardziej się sprawdziły, glosia wolałaby więcej światła. Wybiła mocno w górę szczególnie wtedy, gdy przez jakiś tydzień trzymałam w tym zbiorniku jeszcze pistię, która zabrała jej sporo "promieni". Ale mi ten busz się tak podobał, że żal mi było go drastycznie przycinać... Krewetkom też się podobał. Teraz lampka zamocowana jest z boku, bardziej w przedniej części zbiornika - poprzednio część światła niepotrzebnie trafiała w samą skałę. Oto zdjęcia sprzed tygodnia, od pierwszych fotek minęły wtedy dokładnie 24 dni. Jak widać, krzywizna szafki pozostaje bez zmian. Fotka przed przycinką (i tak wyłowiłam trochę pistii): Foto po przycince, czyszczeniu szyb i dolewce oraz po wpuszczeniu otosków: Może w weekend znajdę chwilę, żeby zrobić fotki bez mebli, gratów od CO2 itd... Mam akwarium zamiast telewizora. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|