Krewetki na grzybach (30 l)
|
27-02-2015, 02:40
|
|||
|
|||
Krewetki na grzybach (30 l)
Hej.
Zgodnie ze swoim zwyczajem, pokazuję akwarium, które już w tej - szumnie mówiąc - aranżacji nie istnieje. Firma AQUAEL była uprzejma przekazać mi jeden ze swoich zestawów Shrimp Set Smart (jest to największa, 30-litrowa wersja). W porównaniu do poprzednich zestawów Shrimp Set w wersji Smart plusami według mnie są: - jakość samego zbiornika (biel szkła, bezbarwny silikon) - lampka Leddy Smart - prosta, elegancka, oszczędna (wizualnie i technicznie), w dwóch wersjach kolorystycznych do wyboru - estetyczne wykończenie szklanej pokrywy (chociaż ja i tak z niej póki co nie korzystam) Minusy: - gąbka od Pat Mini (standard) - brak termostatu w grzałce (ale ok, pewnie zawyżałby cenę całego zestawu) - naklejka gwarancyjna na tylnej szybie (zamiast np. na dnie zbiornika) Prezentowana aranżacja to wersja niskobudżetowa, wykonania z tego, "czym chata bogata", dokupiłam do niej tylko gąbkę do hamburga. Wkrótce zaprezentuję powstającą właśnie wersję "na bogato", tymczasem zapraszam do obejrzenia zdjęć dokumentujących zakładanie zbiornika i filmiku pokazującego toczące się w nim życie. Możecie się śmiać, ale wizualnie zbiornik przywodzi mi na myśl... grzybobranie. To miejsce gdzieś pod dębem, niedaleko rosną borowiki... Leśnego charakteru dodają - mam nadzieję - szyszki olchy czarnej. Na filmie brakuje wprawdzie liści, ale załóżmy, że są jeszcze na drzewie. Jeśli ktoś chce pominąć etap aranżacji, może przeskoczyć od razu do ok. 0:57. Akwarium: ok. 30 l brutto (29 x 29 x 35 cm) Oświetlenie: AQUAEL Leddy Smart PLANT 6 W (temperatura barwowa: 8000 K) Filtracja: filtr hamburski zasilany głowicą AQUAEL Pat Mini, gąbka PPI 45 (grubość: 3 cm) Ogrzewanie: grzałka AQUAEL 15 W Podłoże: czarny żwirek kwarcowy (1,4-2 mm) Flora: Sagittaria subulata Taiwan moss Queen moss Glony Fauna: Neocaridina davidi var. red "Red Cherry" Neocaridina davidi var. red "Red Rili" Caridina cf. babaulti Neocaridina davidi Clea helena Mam akwarium zamiast telewizora. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Wiadomości w tym wątku |
Krewetki na grzybach (30 l) - kapuczino - 27-02-2015 02:40
RE: Krewetki na grzybach (30 l) - wujek - 27-02-2015, 03:24
RE: Krewetki na grzybach (30 l) - fanderix - 27-02-2015, 09:15
RE: Krewetki na grzybach (30 l) - HOLI - 27-02-2015, 09:54
RE: Krewetki na grzybach (30 l) - kapuczino - 27-02-2015, 11:00
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości