500L z paletkarium do krewetkarium
|
19-02-2015, 22:32
|
|||
|
|||
RE: 500L z paletkarium do krewetkarium
ststystyki przytłaczające, ponad 3000 odsłon i tylko 30 postów, mam nadzieje że się troche rozkręci i zmotywuje mnie do częstszych fotorelacji
zbiornik funkcjonuje po 2 latach pora na szybki restarcik, czyli wypłukanie podłoża i dosypanie troche nowego, i ułożenie jakiejś aranżacji na nie roślinno buszowy misz masz NA DZIŚ DZIEŃ oświetlenie 6x54w t5 plus ok 10 halogenów ledowych 5W na gu10 filtracja: 2xhw 303B z lampą uv i 303A podłoże: niezwyciężone JBL manado nawożenie: co2 z butli przez atomizer narurowy (nawozy płynne to moja słodka tajemnica ) co do zwierzaków 8 skalarów docelowo 3 pary 2 paletki (powrót do korzeni) docelowo 4 sztuki 6 bystrzyków kolumbijskich docelowo ok 15 sztuk 10 zbrojników niebieskich docelowo ok 30-40 amano 4 kiryski sterby jeśli chodzi o rośliny to to co widać, nie będe się rozpisywał bo nigdy nie wiadomo co jeszcze się zmieni aranżacja z czarnej lawy (podziękowania dla Marmota) i korzeni głównie red mor wood tu podziękowanie dla Łukasza z Zoogrande u którego "przed dostawą" wynalazłem idealny korzeń został on gwoździem do trumny prawej strony która wcześniej mi nie pasowała do zrobienia zostało jeszcze wysadzenie połowy zbiornika glosią oraz troche zabawy z mchami na korzeniach ale to dopiero jak bedą amano bo szkoda żeby mech dostał po d.... no i foteczki (Marmota sugerował abym je dawkował stopniowo ale to nie w moim stylu więc z grubej rury ) |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|