Stary nowy telewizor 72l
|
16-01-2015, 22:10
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-01-2015 22:17 przez kuntakinte. Powód: Nowe informacje)
|
|||
|
|||
Stary nowy telewizor 72l
Gdyby ktoś pytał... to żyję
Witam wszystkich po dłuższej przerwie Odpaliłem znowu akw. tym razem w szcz. Niby te same a jednak inne, 5cm wyższe Dodatkowo dorobiłem sobie bajerek, który BARDZO ułatwia mi życie przy cotygodniowej podmianie wody(zrobione jak zwykle z tego co było pod ręką). Nawożenie EI, reaktor CO2 + węgiel w płynie, podłoże ASII, wlot i wylot szklany + lampa DIY. Jeśli ktoś miał ten sam problem co ja i pobił mu się nacinany element szklanego wlotu to bardzo fajnym zamiennikiem końcówki jest siatka do zakotwień chemicznych firmy fischer, przyjazna krewetkom ze względu na wielkość oczek. Średnice pasują idealnie do tych akwarystycznych, a cena... 2,70zł, więc warto. Aktualnie w akwarium: otoski, kirysy, red cherry i crystal red. Dojdą jeszcze razbory b. A z roślinek to: Mikrantemum Okrągłolistne, mały heniek, didiplis d., rotala w.,pogostemon h., mech flame... czyli po staremu. Temp. 24, oświetlenie 12h. Jeśli chodzi o problemy to przy dnie na szybie robią się zielone plamki,chyba zielenice kolonijne a pogostemon ma jakieś białe plamki(niedobory??) ale rośnie. Ogólnie zbiornik nie ma nawet miesiąca Zdjęcia "dziwnej jakości", aparat albo fotograf coś nie ten teges. POZDRAWIAM wszystkich ze środowych spotkań! Był klimat. Rafał. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|