Morski bliźniak czyli 80L w obiegu
|
21-12-2014, 23:17
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-12-2014 23:28 przez bohen21. Powód: Nowe informacje)
|
|||
|
|||
Morski bliźniak czyli 80L w obiegu
witam wszystkich, pora zacząć prezentować i aktualizować moje postępy w zmaganiach z morszczyzną, jak na razie skromnie zaledwie 80L solanki,
zaczne od rozwiązań technicznych -Akwarium 35x35x35 ful opti white by NACD -szafka by vox specjalnie pod zbiornik i sumpa -sump 3 komorowy na kształt litery U by Jovi 40L -lampa body Zetlight 1201 (kolor 10000k mi się nie podobał więc zastąpiłem je sterowalnymi COB 2x10W 20000K plus 1x10w Royal blue i dodatkowo 36 diod rgb 5050 na paskach) -Odpieniacz Haqos PS-300 -cyrkulacja 2x hydor koralia nano 900 -Pompa obiegowa Newa-Jet 1200 po zmaganiach z koralowcami niefotosyntezującymi i przegranej z poziomami azotanów i fosforanów (korale były zadowolone na potęge, glony również) przechodze powoli na obsade twardą na chwile obecną jest seriatopora zielona i stalowa 4 odmiany acropor calustrea fluo montipora (najprawdopodobniej) czerwona pocillopora i miękkie zoa, clavularia i xenia jeśli chodzi o rybki: parka ocelarisów (błazenki) Chrysiptera parasema Gramma loreto Nemateleotris magnifica oraz ekipa czyszcząca Lasymata amboinensis Mespilla globulus Mithrax sculptus parametry o dziwo w normie, musze jedynie podciągnąć KH, suplementacja linią aqua forest (sól również aqua forest reef salt) azotany i fosforany również udało się okiełznać, dzięki temu glon ze skały zniknął w świetle białe plus royal blue tylko białe mój ulubieniec i tylko w aktynice i dwie akroporki i suplementacja |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|