Pomoc w doborze filtra zewnętrznego
|
06-12-2014, 20:49
|
|||
|
|||
RE: Pomoc w doborze filtra zewnętrznego
fredy1 napisał(a):Weźcie się chłopaki nie wygłupiajcie, podał linki nad którymi filtrami myślał więc jeśli Eheim za 220zł+ wysyłka mu pasował to nie ma problemu żeby parę złotych dołożyć, a wy mu maksymalnego chiniola za 130zł podajecie. Owszem może i HW jest w miarę OK (sam miałem 2 szt) ale szybko tracą pełną wydajność.... No widzisz, problem w tym, że każdy JBL działa źle Bo jest źle skonstruowany i albo ciągnie lewą wodę od razu, albo jak się zabrudzi, wszystko zależy od zastosowanych wkładów. HW nie mają tego problemu. Skoro kolega podał link do AquaNova i do najtańszego Eheima to domyślam się że cena pełni kluczową rolę, a akurat HW można polecić. Jeśli chodzi o filtry z jakimi miałem stycznośc to JBL E900 Eheim, Classic 2217, Professionell II 2128, Professionell 3 2073 Tetra EX 1200 HW-302 Nawet gdyby JBL kosztował tyle co HW to wolałbym HW bez dwóch zdań, bo ten filtuje zawsze, czy jest brudny czy nie. Co do JBLa to nie jest tylko moja opinia, ale wiele osób które wiedzą jak powinna wyglądać woda, zgłaszają takie problemy, bedąc u kolegi w sklepie już dwa razy słyszałem jak klienci majacy filtry JBL narzekają na fruwające pyłki. Estimative Index (EI) i sole są jak socjalizm, czyli "Bohaterskie pokonywanie trudności, nieznanych w żadnym innym ustroju" |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|