Pomoc w doborze filtra zewnętrznego
|
06-12-2014, 20:37
|
|||
|
|||
RE: Pomoc w doborze filtra zewnętrznego
Wiadomo ,że Eheim to mercedes pośród filtrów, ale nie każdy musi jeżdzić taką ,,furą,, lub może go nie stać na ten filtr, jest wiele kubłów , ale warto się zastanowić bo to zakup raczej na dłużej, swego czasu miałem Fluvala 205, i było Ok,złego słowa nie mogłem o nim powiedzieć, cichy, wydajny, i nagle po restarcie , przecieka, wymieniłem wszystkie uszczelki, i nadal cieknie, nie wiele ale zawsze, na zatrzaskach, cóż trzeba było pomyśleć o nowym, postawiłem na Aquela, polska firma, dostepność części, cicha praca, na razie jestem bardzo zadowolony. No i cena, byłem w wielu sklepach a przegląd cen od 270 na Allegro do 379 w sklepie. Mowa tu o Aquelu typ 150, jeden z użytkowników tego forum podał mi sprawdzony adres/ wielkie dzięki , za pomoc/ . Pojechałem , zostawili dla mnie specjalnie, ten model , cena 256. Więc najtaniej, nigdzie takiej ceny nie znalazłem. a sklep znany, w Przeżmierowie. zapewne domyślacie się o kogo chodzi. 3 lata gwarancji. Są oficjalnym dystrybutorem Aquela stąd zapewne ta cena, wynika to także z ilości sprzedawanych filtrów. Ile filtrów , tyle pewnie propozycji. rozważ na spokojnie . Nic na siłę,warto sprawdzić parametry, nie zawsze to co pisze producent jest przełożone na faktyczne możliwości, zwłaszcza przepływ. Postawiłem na ,,polaka,, i na razie sobie chwale.Pozdrawiam
96 L Brzankarium: brzanka mszysta - Puntius tetrazona 10 szt brzanka pieciopręga - Puntius pentazona 5 szt kirysek pstry - Corydoras paleatus 5 szt krewetki Red Cherry ilość nieznana |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|