450L rozpusty ;)
|
25-11-2014, 23:57
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-11-2014 23:59 przez Mlody98. Powód: Nowe informacje)
|
|||
|
|||
450L rozpusty ;)
Witam wszystkich
Przedstawię wam po krótce moją historię. Akwarium posiadam od jakichś 10 lat, wcześniej jako dziecko posiadałem małe 80 litrów. Zawsze byłem zafascynowany takim kącikiem w domu, lecz nigdy z braku czasu nie mogłem się zająć tym na poważnie i z w miarę profesjonalnym podejściem. W tym roku na przełomie stycznia - lutego zakupiłem akwa 450 litrów i w założeniu miał być to początek mojej poważniejszej części akwarystyki, nakupowałem wszystkiego co było potrzebne na dobry start tj. filtr HW, odpowiedniej wielkości i mocy grzałkę oraz parę roślin które miały być nie wymagające a zarazem miały wyglądać "dostojnie". Niestety, akwarium postawione, "uzbrojone" i na początku zadbane. Z biegiem czasu z powodu zawodów które wykonuje znów zabrakło mi czasu i o akwarium troche zapomniałem przez co zarosło i się zabrudziło :/ Dziś, kiedy zima powoli wraca, mam trochę czasu i chciałbym zreanimować akwarium. Na dniach zaczynam mały remont który będzie wymagał przestawienia akwarium tak więc będę musiał je oczyścić prawie do zera. Chciałbym was prosić o pomoc. Mianowicie, rady, uwagi co zmienić, w jakim kierunku uderzać aby akwarium nie wymagało odemnie spędzania nad nim po kilka godzin dziennie, a żeby wyglądało okazale. Wrzucam parę poglądowych zdjęć jak to wygląda na dzień dzisiejszy. W akwarium pływa około 50 neonów, 30 danio, 30 molinezjii, 5 glonojadów oraz jedna bocja wspaniała. Na dniach dorzucę dokładniejszy opis osprzętu jaki pracuje w akwarium. Z góry dziękuję za pomoc |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|