Odpowiedz 
Przyspieszone wpuszczanie zwierząt do akwa
19-09-2014, 22:51
RE: Przyspieszone wpuszczanie zwierząt do akwa
No brawo dokonałeś niesamowitego odkrycia. To że obecnie propaguje się 3 tygodniowe czekanie z wpuszczeniem ryb,to największa bzdura z jaką się kiedykolwiek spotkałem.A cała zabawa ma na celu wciśnięcie kitu by nowicjusz poszedł i kupił uzdatniacz. Czekanie, ale max tydzień ma sens jeśli urzadzasz wszystko od nowa a używane urządzenia i przedmioty użyte 1rwszy raz. Ja zakładałem już akwarium kilkadziesiąt razy ,zawsze metoda nieco starej wody+odstana najmniej 24h kranówa. Ryby zawsze wpuszczone od razu,myślisz że mi coś z tego powodu kiedykolwiek padło? Biggrin Ostatnio przy zakładaniu 300l dałem jakieś 70 % nie odstanej kranówy,ryby wpuszczone od razu ,po paru miesiącach żyją po dziś dzień i ani myślą chorować czy pływać z góry na dół przy szybie. Z krewetkami jednak uważaj bo reagują różnie,kolega ma to jak doleje im nawet odstanej by wyrównać to co wyparowało, to i tak mu kilka sztuk zawsze pada. Przenieś pojedyńcze sztuki pierw i obserwuj jak reagują.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Przyspieszone wpuszczanie zwierząt do akwa - Banano89 - 19-09-2014 22:51